конкурси

Начало | конкурси | Националният ученически конкурс “Проектът на нашия клас за живот без тютюнев дим”

Националният ученически конкурс “Проектът на нашия клас за живот без тютюнев дим”

Аз детето | 2009-09-21

На 20 септември 2009 г., стартира първата фаза на националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас за живот без тютюнев дим“, иницииран от Министерство на здравеопазването, Министерство на образованието, младежта и науката и кампанията на Европейската комисия „HELP – За живот без тютюн“.

Всички паралелки от 1 до 12 клас, разделени в три възрастови категории, и техните учители ще могат да се включат в конкурса до 30 октомври, когато е крайният срок за изпращане на видеоклиповете със съвети как да не започваме да пушим; как да спрем да пушим и как да не страдаме от пасивно тютюнопушене. Те могат да бъдат заснети с мобилни телефони, фотоапарати или любителски камери. Заедно с видеоклипа учениците ще участват в конкурса и с проектно предложение за намаляване на тютюнопушенето в тяхната среда, което ще бъде оценено и реализирано през втората фаза в периода 19 ноември 2009 – 1 май 2010 .

Организаторите предвиждат общо 9 предметни награди за първата фаза на конкурса и 29 парични на обща стойност 30 000 лева за втората фаза.

Повече информация може да намерите на интернет сайтовете на Министерство на здравеопазването - www.mh.government.bg, Министерство на образованието, младежта и науката - www.mon.bg и на www.aznepusha.bg.



Коментари
3 коментара

... ..., ... г.,

Публикувано на 23.09.2009

готин конкурс

Йоанна Асенова, 9 г.,

Публикувано на 20.01.2010

До редакцията : Хорааааа не усещате ли че вредите на природата? Усобено със тези цигари .

Стефани Барутова, 8 г.,

Публикувано на 10.03.2010

Уважаема ресакция.През 2008 година НУ ,,Димитър Благоев`` направи тържество срещу пушене и алкохол.То беше на 19.11.2008 година.С уважение НУ,,Димитър Благоев`` с зам.директор Радка Димитрова и начален директор Жана Минчева.От 1,2,3,4 клас а,б,в

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град