важните неща

Начало | важните неща | Моята гора е до Монтана

Моята гора е до Монтана

Илиана Георгиева, 11 г., Монтана | 2008-03-24

Аз живея в едно много красиво градче в северозападна България – Монтана. Близо до Монтана има една гора, в която всеки уикенд аз и моето семейство ходим. Тя е обсипана с цветя и билки, а и има много поляни, на които си правим пикник.

Ние с моите приятели също я посещаваме често. Берем цветя, слушаме как птичките пеят и се веселим на воля. Но за съжаление има хора, които не ценят хубостите на природата. Когато идем там винаги има някой, който преди нас е дошъл и е хвърлял отпадъци. но самите те не разбират, че вредят на себе си.

Един ден като отидохме с приятелите ми там, видяхме, че някой си е правил пикник и разбрахме по това, че цялата поляна, на която ние играем е обсипана с обелки от плодове, салфетки, остатъци от храна и други отпадъци. Стана ни много неприятно от гледката. Тогава решихме, че трябва да предприемем мерки. Взехме ръкавици и найлонови торби и започнахме да почистваме. След като си свършихме работата, закачихме табела с надпис “Не замърсявайте гората”. Оттогава нататък хората вече не хвърлят отпадъци там.

Участва в конкурса “Детска седмица на гората”




Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град