новини детски

Начало | новини детски | Младите огнеборци от Попово се готвят за турнир

Младите огнеборци от Попово се готвят за турнир

| 2008-10-17

Отборът на младежкия противопожарен отряд “Млад огнеборец” при Основно училище “Н. Й. Вапцаров” в гр. Попово е в подготовка за участие в силния традиционен есенен турнир за преходната купа “Юлиан Манзаров”, който ще се проведе на 18.10.2008 г. в гр. Ловеч, съобщи dariknews.bg.

Поповският отбор, чийто водач е младши инструктор Павлин Пеев, през настоящата година за пореден път спечели областното първенство на младежките противопожарни отряди и се представи много успешно на Деветите републикански състезания на тези отряди в Албена, където зае трето място в комплексното класиране. За участие в турнира в Ловеч са поканени класиралите се на първите три места в републиканските състезания отбори.

Състезанието се организира от Българската федерация по пожаро-приложен спорт, Генерална дирекция “Пожарна безопасност и спасяване”, фондация “Ангели от Лим”, община Ловеч и Областното звено “ПБС” при ОД на МВР-Ловеч. Подкрепа на младите огнеборци от гр. Попово и на ръководителите им оказва и община Попово, която осигурява транспорта им за състезанието.

Участието в този силен турнир ще бъде сериозна проверка за момчетата от поповския отбор за XVII-тите международни младежки състезания по пожаро-приложен спорт, които ще се проведат идната година в чешкия град Острава. В сборния национален отбор на отрядите “Млад огнеборец”, който ще се подготвя за участие в тези състезания, ще бъдат включени и четирима ученици от училище “Н. Й. Вапцаров” в гр. Попово.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град