новини детски

Начало | новини детски | Есенно почистване в Природен парк “Златни пясъци”

Есенно почистване в Природен парк “Златни пясъци”

Аз детето | 2008-10-17

Почистването ще е утре, на 18 октомври 2008 г. С него се стартира кампания “Европейската седмица на гората”, организирана от Организацията за прехрана на населението (FAO) към ООН, Министерската конференция за защитата на горите в Европа ( MCPFE) и Европейската Комисия. В България кампанията се организира от Държавната Агенция по горите, с подкрепата на много медийни партньори.

За втори пореден път в почистването ще се включи Камен Воденичаров – посланик на ПП” Златни пясъци”.

Програма:
18. 10. 2008 г. (събота)
Начало – 10.00 часа
ПП " Златни пясъци”
Участници: 100-150 участника
Сборен пункт : Паркинга Аладжа манастир и Информационно посетителски център на Природен парк “Златни пясъци”

Своето участие в инициативата за почистване на парка са заявили туристи от Варненските туристически дружества, членове на екологични неправителствени организации, ученици от 10 Екоучилища, туроператорски фирми и фирми работещи на територията на парка. Организаторите ще осигурят чували за разделно събиране, ръкавици, извозването на събраните отпадъци, както и подаръци за всички участници.

Участниците ще бъдат разделени на две основни групи – паркинг Горски кът и паркинг Аладжа манастир. При Горски кът ще се почисти районът около паркинга, районът до управление на КК Златни пясъци, детският маршрут и маршрут за хора с увреждания, както и х. Корабостроител. Групите при паркинг Аладжа манастир ще се разделят на две: група за местност Ковшак чешма и група почистваща паркинга, Хармана, х. Аладжа, син маршрут. Групите ще се съберат в района на Посетителския център към 14 часа.

Транспорт: Осигурен е транспорта за учениците – в 9 30 часа от спирката срещу Община Варна ще тръгнат 2 автобуса. Другите участници сами организират стигането си до изходните пунктове.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град