новини детски

Начало | новини детски | Международният артфестивал за деца и младежи „Ние – 21-ви век“ се открива след три дни в Слънчев бряг

Международният артфестивал за деца и младежи „Ние – 21-ви век“ се открива след три дни в Слънчев бряг

Аз детето | 2017-08-14

Международният артфестивал за деца и младежи „Ние – 21-ви век“ се открива след три дни в Слънчев бряг

Повече от 400 деца и младежи ще вземат участие в XXV-ото юбилейно издание на Международния фестивал на изкуствата „Ние – 21 век“, който ще се проведе от 17 до 24 август в черноморския курорт Слънчев бряг. Деца и младежи от България, Полша, Казахстан, Грузия, Украйна, Италия и Швейцария ще демонстрират артистичните си умения в категориите вокални солисти и вокални групи, танцови солисти и групи, мажоретни състави, театрални изкуства. Събитието е под патронажа на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева, а организатор е Артцентър „Кърнолски“ с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Музикален домакин на „Ние – 21 век“ са младите таланти от Вокална студия „Дъга“.

Концертът за откриването на фестивала е предвиден за 19 август в Античния театър на Несебър. Гала концертът и награждаването на победителите от „Ние – 21-ви век“ ще се проведат на 22 август в „Арена Свети Влас“. Гост-изпълнители за гала-концерта ще бъдат SkilleR & Jahmmi Youth.

Международният фестивал на Артцентър „Кърнолски“ – „Ние – 21-ви век“, се провежда на Българското Черноморие – в курортите Албена, Кранево, Слънчев бряг от 1994 година. Началото му е поставено от талантливия български композитор и основател на Артцентър „Кърнолски“ – Димитър Кърнолски.

След по-малко от месец предстои друга важна международна проява, организирана от артцентъра, международният фестивал изкуствата „Орфей в Италия“, който ще се проведе в Лидо ди Йезоло край Венеция от 9 до 15 септември. Събитието е под патронажа на вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град