покани

Начало | покани | „Малкото голямо четене” с изложба в Софийската градска художествена галерия

„Малкото голямо четене” с изложба в Софийската градска художествена галерия

Аз детето | 2011-05-30

„Малкото голямо четене” с изложба в Софийската градска художествена галерия

По случай международния ден на детето 1-ви юни, „Малкото голямо четене” кани всички почитатели на предаването и на четенето на изложба. Тя ще се състои от творбите на наградените в конкурса „Детска рисунка”, както и от рисунките по книгите, които попадат в класацията ТОП 10.
   
В състезанието за най-добра рисунка по детска книга се включиха над 3000 рисунки на деца от цялата страна на възраст от 5 до 18 години. Професионалното жури с председател проф. Греди Асса избра много трудно кои са най-добрите творения. 
Най-добрият малък илюстратор получи голямата награда – електронна книга. Неговите подгласници се сдобиха с 2 устройства "Домашен интернет" (таблет). И трите награди бяха осигурени от "М-тел". Носителите на трета награда получиха 5 комплекта „Енциклопедия за ученика Britannica”, предоставени от „Стандарт News”. Голямата конкуренция на прекрасните рисунки доведе и до специални поощрителни награди – 10 комплекта списания "T-Box" и "АКЪЛчета" и 10 списания "National Georgaphic Kids". Най-малкият участник в конкурса също получи специална награда от книжарници "Хеликон", а още 10 малки художници бяха поощрени с книги от издателите-партньори на "Малкото голямо четене".
 
Всички награди бяха връчени на официална церемония на 12-ти май в БНТ, а на 1-ви и 2-ри юни рисунките на младите творци ще намерят своето достойно място в Софийската градска художествена галерия (етаж 2).
   
Изложбата ще бъде открита от директора на „СГХГ” Аделина Филева,  сценаристите на „Малкото голямо четене” Ида Даниел, Богдан Русев, Тодор Пеев, както и от други членове на екипа на предаването точно в 12 ч. Ще има и много специални изненади за присъстващите. На мястото на събитието и през двата дена ще можете да разгледате и любимите си детски книги от класацията ТОП 10, специално предоставени от издателство Хеликон.

Дотогава, продължавайте да гласувате за своя фаворит, и гледайте „Малкото голямо четене” по БНТ, за да разберете дали вашата любима детска книга ще победи! Гласуването на страницата ни malkotochetene.bnt.bg ще продължи до самия финал на кампанията 19 юни.

Софийска градска художествена галерия
Адрес: София, ул. Ген Гурко 1
(вход откъм ул. „Княз Ал. Батенберг”)



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град