любопитно

Начало | любопитно | Любимите ми книги са "Матилда" и "Приказка без край"

Любимите ми книги са "Матилда" и "Приказка без край"

Алия Казанджиева | 2010-11-18

Бях 3-ти клас и в читанката имахме откъс от “Матилда”. След като го четохме и обсъждахме аз реших, че тази книга е интересна и искам да разбера какво се случва по-нататък. Затова след часовете отидох в училищната библиотека и помолих библиотекарката да я намери. След като я намери ми я даде да  попълня номера и да се подпиша на талона си.
Докато прелиствах страниците и гледах картинките си представях как се връщам вкъщи и започвам да навлизам в този нов за мен свят. Бързо преписах номера, подписах се, благодарих и затичах към вкъщи.

По принцип аз се научих да чета на 6 и не съм най-големия фен на книгите. Всяко лято си прочитах книгите от списъка, но не са ми били така интересни.

Книгата много ми хареса. В нея се разказва за едно малко момиче с големи възможности. Матилда не е почнала училище, но вече е прочела единствената книга у тях. Майка й и баща й са мързеливи и не се интересуват от малкото си момиченце. Те обичат единствено сина си, който е същия като тях. Матилда има силно развит разум за възрастта си и младата й учителка забелязва това. Двете минават през много трудности. Госпожицата се опитва да обясни на родителите й, но без резултат. Тя иска директорката да я премести в по-горен клас. Накрая доброто побеждава и учителката на Матилда приема родителските права над  детето и я обучава лично.

Естествено я разказах много накратко и може да ви се струва безразлична, но си остава моята първа любима книга.
 
Вече съм в 6-ти клас. Отново имахме списък с книги за през  ваканцията. Повечето от тях бяха разкази и стихотворения затова ми направи впечатление книгата на Михаил Енде – “Приказка без край”. Не знам защо не мога да кажа още нищо за нея .Може би защото се казва “Приказка без край”. Или причината е, че още не съм я прочела докрай. Но знам, че тази книга ме научи на много и, че аз заживях в нейния свят още при отварянето й.

Участва в конкурса "Разкажете ни за любимата си книга"

Вижте още:
Поучителна история за добри деца и лоши родители
 



Коментари
3 коментара

Сузан Чакърова , ,

Публикувано на 19.11.2010

Приказка без край е една от любимите ми книги

nikolai iordanov, 10 г.,

Публикувано на 22.08.2011

moita nai lubima kniga e matilda az sum q 4el otkus vuv moqta 4itanka i az sled tova otidoh v biblutekata i pomolih biblutekarkata da potursi pospisah se na talona i zapo4nah da q 4eta

алиме енвер, 12 г.,

Публикувано на 28.01.2012

книгата е много интересна и филма

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град