любопитно

Начало | любопитно | Децата на капитан Грант

Децата на капитан Грант

Яница Стойкова | 2010-11-12

Едно от най-предпочитаните ми занимания е четенето. Любимият ми вид книги са тези за пътешествия, книги, които се четат на един дъх. От една страна, те могат да те разплачат, а от друга — да те разсмеят до сълзи. Такава е и любимата ми книга — “Децата на капитан Грант”, написана от Жул Верн. Когато я чета, се пренасям в друг свят. Имам чувството, че събитията се случват около мен, че съм в центъра на всичко…
 
Историята започва в Шотландия, където един от главните герои, лорд Гленарван, намира полуизтрито от водата съобщение в бутилка — зов за помощ от корабокрушенци. Написал го е капитан Грант. Лордът издирва децата на капитана и заедно с тях , съпругата си и още няколко приятели се отправя на експедиция, чиято цел е да открие загубения капитан. След неописуеми трудности, сблъсъци с избягали каторжници, пирати, човекоядци, след прекосяване на Андите, Нова Зеландия, Австралия и аржентинските пампаси капитан Грант най-после е открит и спасен. Всичко завършва добре.

Препоръчвам ви да прочетете тази книга! Гарантирам за сълзите, смеха и останалите чувства, изпитвани по време на четенето: на места дъхът ти спира, на други подскачаш от радост само, защото си разгадал дадена загадка… Страхотна книга! Заслужава си да я прочетете!

Участва в конкурса "Разкажете ни за любимата си книга"



Коментари
2 коментара

Яница Стойкова, ,

Публикувано на 11.11.2011

хубаво е, нали !?!

Александра , 10 г.,

Публикувано на 29.09.2013

това е една от любимите ми книги!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град