афиш

Начало | афиш | Лятна работилница по актьорско майсторство ви очаква в Сатиричния театър

Лятна работилница по актьорско майсторство ви очаква в Сатиричния театър

Аз детето | 2018-06-29

Лятна работилница по актьорско майсторство ви очаква в Сатиричния театър

През месец юли студио „Дефисто“ със съдействието на Сатиричния театър организира лятна работилница по актьорско майсторство за деца. Тя ще се ръководи от известния режисьор и педагог Димитър Еленов. Децата ще усвоят елементите на актьорската професия, репетирайки образи на любими герои и ще се забавляват чрез етюди и игри. Кастингът за включване в работилницата ще се проведе на 1 и 2 юли.

Желаещите да участват могат да заповядат пред Сатиричен театър „Алеко Константинов“ в 11 часа на тези дати. Младите кандидат артисти трябва да изпълнят стихотворение или песен по техен избор. Могат да разкажат смешна история или виц. Заниманията пък ще се провеждат всеки ден от 10 до 13 и от 14 до 17 часа, по програма зададена от режисьора за период от 1 до 31 юли.

Участниците в работилницата ще интерпретират образи от драматургичния текст „Хъкълбери Фин и Том Сойер“ на Марк Твен, чиято премиера ще бъде в началото на театралния сезон. Някои от преминалите успешно курса ще имат възможност още от есента да станат част от трупата на младите актьори към студио „Дефисто“. В театралната работилница децата ще се учат да работят в екип, да общуват, да изразяват себе си и емоциите, които ги вълнуват, ще повишат говорната и двигателната си култура, ще развият нови комуникационни умения. Курсът ще спомогне и за развитието на детското въображение и творческо мислене.

Лятото е прекрасна възможност децата да прекарат време близо до сцената, да усетят магията на театъра и да разкрият таланта си.

Снимка: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град