афиш

Начало | афиш | Куклен театър с интересни японски кукли представя приказката „Химе с голямата шапка“

Куклен театър с интересни японски кукли представя приказката „Химе с голямата шапка“

Аз детето | 2018-10-30

Куклен театър с интересни японски кукли представя приказката „Химе с голямата шапка“

Куклен театър с японски традиционни марионетки учи зрителите на любов, добрина, честност и отдаденост. Спектакълът, който е направен по японската народна приказка „Химе с голямата шапка“, носи името „Дъщерята на самурая“, съобщава dnevnik.bg. Неговата премиера е на 31 октомври на камерната сцена „Славянска беседа“ в София. Представлението е по идея на японския артист Уатару Караки, чийто сценичен псевдоним е Сенджу Такеда. Той има повече от 7 години опит с традиционните за страната му марионетки. Псевдонима Такеда получава от своя учител Сенносуке Такеда, което го прави наследник на тази японска традиция.

Режисурата на спектакъла е на Любомира Костова, а сценографът е Мила Дикалова. Чрез специфичните похвати на марионетния театър „Такеда“ артистът Уатару Караки представя приказката за Уме Купичката, която никой не познава и не знае защо тя носи на главата си огромна купичка за ориз. Само Итароу, който е най-малкият син на Шогуна, става неин приятел. Двамата се изправят пред различни препятствия, търсейки как да развалят магията на купичката. Поучителна и истинска историята ни учи, че щастието на човек зависи единствено от самия него.

Спектакълът е подходящ както за деца, така и за възрастни, а следващата дата, на която ще бъде представен, е 28 ноември.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град