сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Красиво, лесно и чисто – боядисайте великденските яйца с ориз

Красиво, лесно и чисто – боядисайте великденските яйца с ориз

Аз детето | 2019-04-17

Красиво, лесно и чисто – боядисайте великденските яйца с ориз

Боядисването на великденски яйца винаги е забавно, но понякога може да бъде и доста цапащо. Това със сигурност не би се харесало на родителите ви, които трябва да чистят след това. Повярвайте, боята може и да изглежда хубаво върху яйцата, но по пода и масата си е трудна и гадна работа. Това разбира се в никакъв случай не означава, че не трябва да боядисвате яйца. Великден и тази специална традиция не трябва да се отменя. Затова ще ви покажем един наистина оригинален и интересен начин. С него не само всичко ще е чисто, но и самите яйца ще са красиви.

За да направите тази идея в реалност обаче ще трябва да помолите мама да се лиши от половин пакет ориз, няколко торбички за фризер с цип и чифт ръкавици. Ще ви трябват също и боя за храна (подчертаваме за храна, а не за яйца – ефектът ще е същият), а също и лъжица и естествено сварени и изстинали яйца.

Ето и как да го направите:

Във всеки плик сипете около една чаша суров ориз. Броят пликове зависи от желаните от вас цветове. Към всеки плик добавете и 5-6 капки боя за храна от желания цвят. След това с помощта на лъжицата разбъркайте така, че оризът хубаво да се оцвети. Накрая слагате яйцето, затваряте хубаво плика и започвате внимателно да тръскате и леко да мачкате. Разбира се не искате да счупите яйцето, затова го правете внимателно. Накрая с ръце пъхнати в домакински ръкавици извадете яйцата и ги оставете да изсъхнат. Според нас най-хубаво е да е в кутията с която сте ги купили. Идеална е за целта.

Накрая просто изхвърлете ръкавиците, пликовете и ориза. А ако пък ви се твори можете да го извадите на лист хартия и също да го оставите да изсъхне. След това с помощта на лепило можете да си направите интересни картини с цветен ориз.

За статията със снимки съдействаха craftymorning.com



Коментари
1 коментар

Божидара Петрова, 11 г.,

Публикувано на 14.04.2020

асам божидара имам интерес кам боядисването

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град