сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Красива опаковка за прекрасен подарък

Красива опаковка за прекрасен подарък

Мирела Любенова | 2016-12-22

Красива опаковка за прекрасен подарък

В месеца на подаръците няма как често да не говорим на тази тема. Този път обаче идваме при вас с едно доста по-интересно предложение. Няма да ви казваме какво да купите или направите като подарък, защото сме сигурни, че вече отдавна сте свършили тази работа. Вместо това ще ви покажем как да си направите тази красива опаковка или по-скоро кутия за подаръци. Тя естествено става за всеки повод и за всеки човек. Знаете, че подаръкът е още по-ценен и хубав, когато е и добре опакован. Понякога може да сте взели най-красивото бижу за мама например, но ако просто го пльоснете в ръката ѝ ефектът не е същият. Естествено тя пак ще го хареса, нали е от вас, но ако има и хубава опаковка, нещата отиват на съвсем ново ниво. Сега ще ви покажем как да направите кутийка от хартия, която става за всичко и е красива.

Ще са ви необходими:
картон
хартия за опаковане на подаръци
диск, купа или нещо кръгло
ножица
маркер
лепило

Как се майстори:

Първото, което трябва да направите е да намажете целия картон с лепило и да го облепите с цветна хартия за подаръци. Може разбира се направо да купите цветен картон или да го украсите, но според нас така става най-хубаво. Изчаквате малко да изсъхне – около десетина минути.

След това взимате маркера и слагате купичката или диска върху картона по средата, очертавате я така че да се получи кръг. Тук трябва внимателно да прецените какъв кръг ви трябва според размера на подаръка. После очертавате още един кръг от горната страна на първия, като там двата трябва да се сливат един в друг, като олимпийския знак. След това разделяте двата кръга на четири части като начертавате кръст по средата им. И накрая с полукръгове съединявате всеки връх на този кръст. После внимателно изрязвате кръговете по външните им очертания.

С това сложната част приключва. Сега остава сгъването. По онези черти, с които съединихте кръговете, сгъвате нагоре. Ето така:

Поставяте вътре подаръка и след това просто прегъвате единия кръг нагоре и го подпъхвате към другия и готово. Накрая завързвате с панделка. Става много красиво, а и сте го направили сами, представяте ли си. И е много по-хубаво от тези, които опаковат подаръци в моловете!

Вижте още:
БУМ подарък-изненада, с който да впечатлите всички



Коментари
2 коментара

Ваня Миданова, 11 г.,

Публикувано на 06.01.2017

Тази идея е много хубава лесна и става много хубава. Тъкмо мама има рожден ден на 26 януари и тази идея ми доиде точно навреме.

Доротея Хинкова, 9 г.,

Публикувано на 07.01.2017

На мен много ми харесва тази идея.Мисля да я направя за рождения ден на мама.Той е на 23 март.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град