афиш

Начало | афиш | Класика за деца и тийнейджъри в двореца „Врана“

Класика за деца и тийнейджъри в двореца „Врана“

Аз детето | 2018-06-22

Класика за деца и тийнейджъри в двореца „Врана“

Музикално-театрално пътешествие за деца, тийнейджъри и родители между редовете на фантастични класически произведения – това обещават на публиката организаторите на концерта „Пълнолуние“, който е част от петото издание на програмата „Споделете музиката в двореца „Врана“. В лятната вечер на 13 юли в двореца „Врана“ музикантите от Софийската филхармония под диригентството на Павел Златаров ще изпълнят произведения на П. И. Чайковски, Ф. Менделсон, Х. Берлиоз, М. Мусоргски и други. Участие в спектакъла ще вземат актьорите Юлиан Вергов, Илиана Коджабашева, Вера Гиргинова и певецът Ангел Ковачев. Концертът започва в 19 ч.

Два часа по-рано – в 17 ч., ще отвори врати детско образователно ателие на тема „Да свирим на оркестър, или какво работи диригентът“. По време на заниманието маестро Златаров ще разкаже на младите почитатели на класическата музика какво работи диригентът. След това участниците ще имат възможност сами да дирижират камерен състав.

На 11-ти юли пък събитието ще бъде открито с фотоизложбата „90 години Софийска филхармония“ и концерта „James Bond Live in Concert“. Композициите от незабравимите филми за Агент 007 ще дирижира маестро Найден Тодоров, а специални гости ще са вокалистите Милица Гладнишка, Криста, Рут Колева, Ягода Тренева и други.

На 12-ти юли ще се носи посланието за мир и любов, предадено от музикантите от Quatro quartet и техните приятели. Необикновената програма включва любими творби като „Руски танц“ на Чайковски, „Валс на куклите“ на Шостакович във вариант за струнни инструменти, филмова музика от „Усещане за жена“ и „Списъкът на Шиндлер“. Публиката ще се наслади на виртуозни интерпретации на мелодии от всички краища на света, включително Индия и Пакистан. Специално място е отредено на българската фолклорна музика. В концерта участват кавалджията Недялко Недялков, певицата Вера Гиргинова, перкусионистът Стоян Янкулов – Стунджи, кларинетистът Борислав Йоцов, гост-вокалисти са Нели Рангелова и Сайра Алтаф от Пакистан.

Билетите за концертите от цикъла „Споделете музиката“ вече са в продажба на касата в зала „България“ и мрежата на Ивентим. Организаторите са подготвили пакетни цени и отстъпки за посетителите на две или повече концертни вечери.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град