сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Какво по-оригинално от мартенички бонбонки!

Какво по-оригинално от мартенички бонбонки!

Аз детето | 2023-02-28

Какво по-оригинално от мартенички бонбонки!

Най-накрая дойде времето и ние да се включим с една интересна идея за наближаващия първи март и да ви помогнем за подготовката за голямото кичене с мартеници. Разбира се всеки знае как да си направи Пижо и Пенда, някоя красива гривничка и подобни хубости. Ние обаче ще ви предложим нещо доста нетрадиционно, което пък няма как да не се хареса, защото е и оригинално. Пък и кой е казал че мартениците и бонбоните са несъвместими? Всички обичаме и двете, така че опитайте. Ако не друго, хората определено ще се заглеждат по интересните ви мартенички.

Готови ли сте? Ще ви трябват:

  • бяла и червена прежда
  • някакъв плат, който също да е с бяло и червено
  • ножица
  • безопасна игла
  • някакъв бонбон – най-добре да е не точно шоколадов, защото може да се разтопи и също така нека има опаковка, за да не се изцапа красивата мартеница

Прави се лесно и забавно:

Първо изрежете голям квадрат от плата. Ако можете да шиете или пък можете да помолите мама или баба, нека го сгънат на две и леко го зашият. Така мартеничката ще стане по-здрава, но и да не можете, пак ще се получи. След това просто увийте бонбона в плата, така, все едно му правите втора опаковка. Слагате го по средата и завивате двата края на плата, така че накрая да стърчат.

Преди това ще е добре и да си усучете малко бяла и червена прежда, знаете как става, няма нужда да обясняваме. След това завързвате двата края на бонбона с малко мартенска прежда, ето така:

Накрая от едната страна закачате безопасна игла и на нея нанизвате също още бяла и червена усукана прежда. Така всеки ще може да носи оригиналната мартеничка на врата си. Ако пък искате можете да оставите бонбона и просто така, без да се носи – също е много оригинално.

Още интересни идеи за Баба Марта можете да намерите тук!

Снимки: ellieafter.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град