Vip интервю

Начало | Vip интервю | Какво е да си Гринч и дали наистина той мрази Коледа – британският актьор Бенедикт Къмбърбач разказва специално за вас!

Какво е да си Гринч и дали наистина той мрази Коледа – британският актьор Бенедикт Къмбърбач разказва специално за вас!

Аз детето | 2018-11-21

Какво е да си Гринч и дали наистина той мрази Коледа – британският актьор Бенедикт Къмбърбач разказва специално за вас!

Един от най-обичаните (макар че той не ви обича чак толкова) и един от най-коледните (макар той да ненавижда Коледата) герой Гринч отново ще се завърне на големия екран при това само след няколко дни! Любимото зелено същество създадено от д-р Сюс може и да се появява за първи път в детска книжка още през 1957 година, но това не ни пречи да го обичаме и днес! Не се съмняваме, че след новата анимация „Гринч“ ще го харесаме и още повече. При това популярният зелен герой е озвучен в оригинал от любимия на много хора по света британски актьор Бенедикт Къмбърбач. Може би го познавате от ролята му на д-р Стрейндж или пък като злодея Хан от филма „Стар Трек: Пропадане в мрака“ или пък сте чували гласа му като дракона Смог в „Хобитът“. Сега обаче известният актьор приема ново предизвикателство: да озвучи един оригинален и интересен герой. Какво точно е различното в този филм за Гринч и защо ще ви хареса толкова много разказва самият Бенедикт Къмбърбач в това специално интервю!

Какво прави вашият Гринч по-различен от предишните?

Много неща. Първо той е сирак. Идеята, че той е същество, което не е получило семейна любов, грижа и дом, за мен е една от причините той да не харесва Коледа. Това определено не го прави лошия герой, както е било преди това. Освен това, когато му се предлага любов и прошка от Синди-Лу той става съвсем различен и почти добър. Това го прави уникален. Разбираш защо той е такъв, какъвто е, но го обичаш, когато отново е добър.

Кое е нещото, което най-много ви харесва във „вашия“ Гринч?

Емоционално хранене. Често правя същото! Когато съм тъжен – ям, когато съм весел – пак ям, когато съм уморен също, когато не съм уморен – отново. Също като Гринч. Хи-хи-хи!

А има ли нещо положително в Гринч?

Разбира се! До края на филма той ще покаже на всички зрители каква е истинската стойност на Коледа и какви са най-важните ценности като цяло. Ще покаже на всички, че любовта и добротата са нещата от които се нуждаем най-много.

Вие лично харесвате ли коледните празници?

Може да се каже, че съм по средата. Не съм прекалено ентусиазиран, но и не ги мразя толкова колкото Гринч. Харесвам коледната украса, лампичките, светлините, семейството, което се събира заедно. Но ненавиждам треската за подаръци, защото те не би трябвало да са най-важното на празника, а все по-често се получава така. Родителите тичат да купят това, което детето си е пожелало, което също е важно разбира се, но си мислят, че с това празникът приключва! А не бива да е така – трябва да покажат на детето, че подаръкът, колкото и да е хубав, не е най-важният.

Толкова вярно! Коя сцена от филма беше най-забавна за вас?

Почти всички – филмът е изпълнен с много смях през цялото време. И все пак ако трябва да избера една – тя определено ще е ловът на елени, когато Гринч беше в цялата си лудост и фикс идеята да съсипе Коледа беше най-силна. Той се опита да открадне подаръците, шейната, елените. Знам, че това не звучи никак забавно, но във филма беше такова. Просто го гледайте и след това ще разберете, че съм абсолютно прав.

Какво друго прави тази нова версия на историята различна?

Тази версия много по-точно следва оригиналната от книжката. Количеството енергия, която всички вложихме във филма го прави много по-интересен и вълнуващ. Освен това аниматорите имаха много свобода на действие и пълно разрешение да развихрят своето въображение, което даде наистина невероятен резултат. Историята е много динамична, пълна с комедия, но и с важни поуки. Освен това е създадена така, че да могат всички от семейството да я гледат и да намерят по нещо интересно за себе си: от най-малките до най-възрастните.

Защо толкова много хора харесват Гринч?

Мисля, че хората получават примамлива тръпка от това как се държи Гринч. Колко суров е той. Дълбоко в себе си те също усещат, че преувеличените коледни емоции за тях са твърде много и това също не им харесва. Също така, той е смешен. Това ще бъде запомнящо се за този Гринч. Той е много остроумен и съзнателен. Също така и много добър – ако го опознаеш.

След това интервю вече и ние очакваме Гринч с огромно нетърпение. И макар че на български той няма да проговори с гласа на Бенедикт Къмбърбач (по очевидни причини, като например, че актьорът не знае български) сме сигурни, че Даниел Петканов (българският Гринч) също се е справил прекрасно с тази задача!

Интервюто е взето със съдействието на kidzworld.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град