интересно

Начало | интересно | Изпитна треска

Изпитна треска

Аз детето | 2006-06-07

Изпитна треска

Тази година 5979 ученици от седми клас са попълнили документи за участие в надпреварата за елитните училища. В столицата седмокласниците са 5710, които ще се явят на изпит по български език и литература, а 5705 – по математика, това заяви председателя на областната изпитна комисия Ани Арсениева.

4914 места са предвидени в паралелките с чуждоезиков, природоматематически, хуманитарен и технологичен профил, както и за професионалните паралелки, за които трябва да се държи изпит по български език и литература и по математика.

Ще държат тест 673 ученици. Следващите 408 подадени документи са на ученици, които искат да премерят сили по изобразително изкуство. За 312-те места в паралелките по изкуства и спорт се кандидатства с тест и проверка на способностите. 36 ученика ще се борят за музикалните паралелки, а 55 за хореографските. Изпитът по български език и литература ще се проведе на 19 юни, а по математика на 23-ти същия месец. Тестът е определен за 28 юни, проверката на музикалните умения ще се състои на 21 юни, а по хореография на 29 юни. Изпитът по изобразително изкуство ще бъде на 22 юни. От 16 до 30 юни ще протече проверката и на спортните умения. На 13 юни ще бъдат изнесени списъците с разпределението на кандидатите по зали и училища, а на 3 юли ще бъдат обявени оценките от приемните изпити.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град