зоокът

Начало | зоокът | Истинската история на грозното панденце

Истинската история на грозното панденце

Аз детето | 2016-10-15

Истинската история на грозното панденце

Няма човек по света, възрастен или дете, който да не знае приказката на великия Ханс Кристиян Андерсен за грозното патенце. Затова малко, сладко „грозно патенце“, което всички обиждали, докато един ден то не се превърнало в най-красивия лебед на света. Повечето от нас смятат, че приказките са измислица на някой човек с много богата фантазия. Оказва се обаче, че във всяка приказка има доза истина. Ето например в действителност грозното патенце, точно такава история както я е описал Андерсен съществува, само дето не е патенце, а панденце.

Тя е единствената кафява панда в света! Знаете, че пандите са много сладки и са черно-бели, нали? Тази обаче е кафява, просто така се е родила и макар ние хората да я имаме за сладка и уникална, според своите събратя тя е грозна. Историята ѝ не е никак весела, точно като на грозното патенце. Само на два месеца тя е била изоставена от майка си, а другите панди от обкръжението ѝ започнали да я обиждат и тормозят. Мечето за първи път е забелязано през 2009 година като двумесечно бебе в планински район в провинция Шенси. Майка му го изоставя заради това, че е различно. Днес обаче животът на Цицзай е много по-различен. Тя вече е интернет звезда и точно като грозното патенце е станало красива голяма пандичка. Днес тя се наслаждава на живота и възхитените погледи на хората в специален център за спасяване на панди. Освен това има невероятна втора майка в лицето на нейния гледач Хе Хин. Той всяка сутрин отива точно в 6 при уникалната панда и си тръгва едва в полунощ.

„Кафявата панда изглежда по-симпатична от черно-белите. Цветът не е толкова монотонен. Преди сме виждали само черно-бели панди и затова тази е много специална“, разкрива служител на центъра за панди. Появата на кафяви панди може да се дължи на рецесивен ген. „Тя се движи малко по-бавно от другите панди, но пък е много по-сладка.

Пандата похапва близо 20 килограма бамбук на ден и е много щастлива!

Снимки: Pixabay



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град