игри за навън

Начало | игри за навън | Есенни игри с тиква

Есенни игри с тиква

Аз детето | 2014-10-21

Есенни игри с тиква

Есента е прекрасен сезон, през който игрите никога не спират, а напротив увеличават се и стават все по-интересни. Есента също така е времето и на вкусните плодове и зеленчуци. Но какво ще кажете да комбинираме зеленчуците и игрите. Даровете на природата могат да ни донесат не само витамини и минерали, но и радост. Доказателство за това са игрите с... тиква! Представяме ви две вълнуващи игри на открито, които всички деца без изключение обичат и играят през есента.

Тиквен боулниг

Знаете какво е боулниг, нали? Това е интересна игра, но още по-интересна би станала с една тиква. Освен нея ще ви трябват и 10 празни пластмасови бутилки. Запомнете, че за да се получи добре играта трябва да намерите относително гладка настилка за нея. Наредете 10-те бутилки така че да образуват триъгълник, както в истинския боулинг – това ще бъдат нашите кегли. След това се отдалечете на прилично разстояние от тях се опитайте да ги бутнете, като засилите тиквата да се търкаля към тях.
Тази игра може да се играе само от един или пък от много желаещи. Ако сте много трябва да определите реда, по който всеки от нас ще пуска тиквата. Знаете също така, че трябва да се постараете да бутнете колко се може повече кегли-бутилки. Победител е този, който пръв бутне всички бутилки.

Тиквен хокей

Тази игра също е много забавна, но за нея ще ви трябват тиква и метли. Броя метли зависи от това колко играчи ще бъдете, освен това трябва да се разделите на два отбора. За тази игра ще ви трябва доста по-голямо пространство, затова е най-добре да я играете в парка или двора на къщата си. Вземете и четири пръчки, те ще отбележат вратите на всеки отбор. Нека пръчките са на разстояние 10 крачи една от друга. Определете кой от вас ще е вратар, всеки отбор трябва да си има по един, който да застане на вратата. Останалите трябва да се опитат да вкарат тиквата с помощта на метлите в противниковата врата. Победител е този отбор, който пръв вкара тиквата в другата врата.

Помнете, че това че сме написали „тикви“ не значи, че ако нямате или не ви дават, не може да използвате нещо друго, като ябълки например. Те също вършат идеална работа, а и често се намират такива, които не стават за ядене, дори и в града.

Приятни есенни забавления, приятели!



Коментари
2 коментара

разумка , 13 г.,

Публикувано на 22.10.2014

Подигравка с храната...

Лазар , 10 г.,

Публикувано на 22.08.2020

готина игра

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град