покани

Начало | покани | Елате на голямо детско парти в Софийския зоопарк за Деня на носорога

Елате на голямо детско парти в Софийския зоопарк за Деня на носорога

Аз детето | 2018-09-18

Елате на голямо детско парти в Софийския зоопарк за Деня на носорога

Тази година за шести път в Зоологическа градина София ще отбележим Световния ден на носорога! Празникът се чества по света от 2010 г., като целта му е да привлече вниманието на обществеността върху заплахите, които застрашават оцеляването на тези удивителни и древни животни. Програмата, която Софийският зоопарк е подготвил, е наистина богата и интересна:

От 11 до 15 часа ще има артработилници за деца, които ще могат да изработят фигурки на носорози от глина, да направят специални тематични картички и рисунки, фейспейнтинг (рисуване върху лице) и др. Всички занимания ще са безплатни!

12.30 – Хранене и къпане на белия носорог Чико пред публиката от неговите гледачи. (Ако времето е хладно, ще има само демонстрационно хранене)

13.00 – Викторина с награди за децата. По време на празника ще има и информационна кампания с много любопитни факти за петте вида носорози, които се срещат по света (белия и черния носорог от Африка и суматранския, индийския и яванския носорог от Азия). Посетителите ще имат възможност и да се запознаят със заплахите за петте вида, които са причина те да са застрашени от изчезване.

Заповядайте на 22 септември 2018 г. от 11:00 часа пред зала „Гиганти“ при ограждението на белия носорог Чико! (При лошо време празникът ще се състои в зала „Гиганти“.)



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град