важните неща

Начало | важните неща | Един прекрасен училищен празник

Един прекрасен училищен празник

Асена Христова | 2013-07-31

Здравейте! Казвам се Асена Христова и уча в 3-то ОУ,, Димитър Талев‘‘. Имам много весели случки и моменти там, заедно с приятелите си. Ето сега ще ви разкажа една много интересна случка.

Всяка година  в нашето училище се провежда специален празник за 24-ти май. Обикновено малко преди 24-ти май, всички желаещи да участват се събират в една малка стая, на 1-вия етаж, за да може да покажат таланта си и да се разбере дали могат да участват. Но в същия този ден аз бях дежурна. Моите приятелки, които също желаеха да участват в програмата решиха да ме изчакат, но нямаше  време! Те изтичаха към стаята за прослушването и аз останах сама! Когато приключих с плодовете аз изтичах и разгледах стаите, но не! Не можех да я открия!
Реших да се върна и да попитам съучениците си. За щастие една моя добра приятелка знаеше и ми помогна да открия кабинета.  А там  в стаята се трупаха деца много преди съучениците ми. В  тази пограма аз щях  да участвам  със свое, авторско стихотворение. Когато дойде моят ред, една много мила учителка веднага одобри моето стихотворение и ми обеща да участвам в програмата.

Празникът наближи. Училището беше в свежо настроение. Всички бяха щастливи. В онова светло утро 30 минути преди училище, във физкултурния салон имаше репетиция. Салонът беше изцяло пълен. Отвсякъде се редяха редици деца. Постепенно те намаляваха, имаше все по-малко деца. Аз останах сред последните деца. Отвсякъде се чуваха викове. Когато госпожата помоли останалите да вдигнат ръце, аз леко раздвижих китката си. В програмата бяха включени много, ама наистина много деца. И учителката, милата г-жа, която бе приела толкова деца, отчаяно ми обясни, че не може да се включат повече деца. Когато чух тези думи, се натъжих. Още от осемгодишна участвах в това тържество, изказвах стихотворенията си високо и ясно, покланях се внимателно и получавах аплодисментите на публиката. Но дори когато бях  наскърбена, дълбоко в сърцето ми остана едничка светлинка, която проблясваше в тъмнината. Това беше надеждата. Тя ми припомняше да вярвам, че ще успея! Че ще мога да се справя с всяко предизвикателство и че не бива да се отказвам! Тогава  г-жата пожела да чуе още веднъж творбата ми. Когато я изрецитирах с малко отпаднал, но убедителен тон тя размисли и ме вмъкна в програмата! Вече можех да участвам в тържеството!
– Наистина има много деца и няма начин да пуснем повече, но ти трябва да участваш! Броят  на авторските стихотворения е много малък. Ти заслужаваш да участваш!
Тогава аз грейнах от радост. Бях толкова щастлива! Щом бях вече свободна аз заподскачах от радост. И ето: тържеството дойде!

Рано сутринта пристигнах в училищния двор. Там вече подготвяха микрофоните и уредбата за музика. Вече започнаха да идват все повече хора, а после празникът започна. Бях малко притеснена. Но щом дойде реда ми, изрецитирах стихотворението си. Казах го високо. Бях толкова развълнувана! Когато приключих, публиката ме аплодира бурно. Бях безкрайно щастлива. Ето така премина един прекрасен училищен празник.

Участва в конкурса "Моят най-хубав спомен от училище"



Коментари
11 коментара

Таня , ,

Публикувано на 03.08.2013

Хубав разказ и вълнуваща случка.Браво! :-)

Анелия Велкова , ,

Публикувано на 03.08.2013

Невероятно е !

Петя , ,

Публикувано на 06.08.2013

Много добре написано. Поздравления!

Диди , ,

Публикувано на 09.08.2013

Браво! Поздравление! Ще може ли и да напишеш авторското стихотворение, с което са те приели?

..В , ,

Публикувано на 09.08.2013

Хубаво е но личи че ни си го писала сама

Асена Христова, 10 г.,

Публикувано на 09.08.2013

Благодаря на всички, които одобриха творбата ми. Диди, ако желаеш да прочетеш стихотворението, би ли ми изпратила имейла си? А ако редакцията желае може да пратя стихчето и на тях. А, госпожице ..В,, , колкото до вашето изказване, писах разказа си съвсем сама, никой не ми е помагал и трябва да внимаваш как се изказваш. Ако искаш мога да ти пратя още 190 стихотворения и разкази. Старая се да не те обиждам и много бих искала да прочета една от твоите творби. Приятна вечер!

От редакцията: Ако не сме много нахални, наистина бихме искали да ни пратиш стихотворението си и ако може да го публикуваме също така. Ако си съгласна, разбира се. :-) За да могат всички, включително и Диди да го прочетат, защото спазвайки определени правила като детски сайт, ни е забранено да даваме имейлите на посетителите в него, а също така и те самите да си ги разменят.

mm , ,

Публикувано на 26.08.2013

bravo lichi si che dosta si se potrudila ti trqbva da spechelish

:-) :-) :-) , ,

Публикувано на 09.09.2013

Каде е тръпката?

:-(:-(:-( , ,

Публикувано на 09.09.2013

Тазо малка стаичка която ти си писалав началото се натича прослушване.

Асена Христова, 10 г.,

Публикувано на 09.09.2013

Каде? Тазо? Натича? Такива грешки се допускат от съвсем малки деца. Защо не си напишеш името? А годините? Срам те е да не те разкрият? Ако искаш толкова да изказваш мнение, първо се научи да пишеш и след това. А, и да отговаря: Къде е тръпката? Тръпката е когато си представиш случката, пренесеш се в нея и я почувстваш!

силка , ,

Публикувано на 08.12.2013

във всяко училище се провежда празник на 24-май

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град