игри в дома

Начало | игри в дома | Две игри с карти, малко математика и много забава

Две игри с карти, малко математика и много забава

Аз детето | 2018-03-07

Две игри с карти, малко математика и много забава

Навън е твърде тъмно, твърде студено, твърде горещо или каквото и да е друго, но със сигурност не е подходящо за излизане, щом сте отворили този текст! Познахме, нали? По всяка вероятност не сте и на училище и като добри деца сте написали и домашните си... Така че е време за забавления и не си мислете, че вкъщи няма такива. Пълно е! Просто трябва да ги откриете. При това има толкова много, че даже те могат да включват и малко математика. Далеч от пълненето на басейни, изчисляване на скоростта на коли или намирането на хипотенузи, математиката е много по-забавна отколкото предполагате. Особено ако я комбинирате с карти и тези три игри за които сега ще научите. Готови ли сте да се забавлявате?

Виждам, виждам

Тази игра е за двама, но пък останалите могат да гледат и да се редувате, при всички случаи ще е забавно. Ще ви трябва разбира се и тесте карти! Разбъркайте картите и ги наредете пред вас с лицата нагоре. Най-добре е да ги наредите по 8 една зад друга и една под друга. Тоест редите 8 карти една до друга, след това на втори ред отново 8 и така докато не свършат. Целта на играта е да предизвикате опонента си да смята и да наблюдава внимателно. Затова се разберете кой да е първи, като имайте предвид, че това тук няма никакво значение. След това огледайте добре картите и изберете тези, които се намират една до друга и ще са най-трудни за отгатване. Целта е да кажете на опонента си: „Виждам, виждам две карти, които са една до друга и чийто сбор е...“ тук казвате числото! Така например ако имате петица каро и деветка спатия, то трябва да кажете 14, защото 9+5=14.

След това засичате време от 1 минута! Ако опонента ви намери тези две карти печели точка, ако ли не то вие печелите точка. Така играете до 10, който пръв направи 10 точки е победител. Разбира се ако картите бъдат намерени трябва да ги махнете!

Добави, добави

Тази игра вече може да бъде забавление както за двама, така и за четирима. Отново разбира се ще ви трябва тесте карти, а може и лист и химикалка, за да записвате точките. Размесете картите, а след това ги поставете на купчинка с лицата надолу. После се разберете за реда по който ще играете, като отново имайте предвид, че това няма значение за победата. Тук победата е само в математиката.

След това играта започва! Първият от вас тегли три карти от купчинката. Не е нужно дори да са подред, може да извади откъдето иска, разбира се без да ги гледа предварително. След това ги поставя с лицето нагоре по средата така че да ги виждат всички. Това правят и останалите играчи! Накрая идва и най-интересното. Трябва да сметнете общия брой на извадените карти! Така например можете да имате асо каро, 5 спатия, 3 купа и други. Това означава, че трябва да сметнете колко е 5+3 при това преди всички и да кажете резултата преди всички. Този, който пръв каже верния отговор получава и толкова точки. Така правите докато не свършат всички карти, накрая този който има най-много точки печели играта!

Снимки: topnotchteaching.com

Вижте и още няколко интересни неща, които можете да правите с карти:
Една луда игра с една луда осмица
Най-великият фокус с карти в света
Интересен и лесен трик за разбъркване на карти



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град