покани

Начало | покани | Детски "Салон на изкуствата" ще има през май и юни в НДК

Детски "Салон на изкуствата" ще има през май и юни в НДК

Аз детето | 2014-05-22

Детски "Салон на изкуствата" ще има през май и юни в НДК

За поредна година традиционният фестивал „Салон на изкуствата“ отделя специално внимание на най-младата си публика. Куп изненади и интересни събития очакват всички през май и юни 2014 в Националния дворец на културата (НДК), съобщиха организаторите. Детската програма започва на 29 май от 19:00 ч. в кино „Люмиер“ с премиера на балетния спектакъл „Котаракът в чизми", който се реализира съвместно с район „Триадица“. Хореографията е на балерината Красимира Колдамова, която тази година празнува 75-годишен юбилей. Спектакълът е „от деца за деца“, както твърди Колдамова и допълва, че за първи път популярната приказка на Шарл Перо вдъхновява балетна постановка. За пропусналите премиерата са предвидени още две дати – 3 и 4 юни от 19:00 ч. в „Люмиер“.

Вълнуващите емоции за децата продължават на 7 юни между 11:00 и 18:30 ч. в парковото пространство пред зала 6, където ще се проведе детски празник. Цял ден, изпълнен със забавления и игри, очаква децата. Те ще могат да илюстрират книга, да моделират глина, да танцуват, да участват в създаването на театрален спектакъл и дори да станат част от анимационен филм. Събитието се осъществява с участието и подкрепата на арт студио „Малки таланти ОК“, ателие „Прегърни ме“ и студио „Компот колектив“.

Интересни рисунки ще бъдат показани в единадесетата годишна изложба на деца от ателие „Приказен свят“ с ръководител Татяна Антонова. Те ще могат да се видят от 1 юни (неделя) в Арт галерия НДК.

Откриването е в 11:30 ч. Тази година „Салон на изкуствата“ се осъществява съвместно със „Софийски музикални седмици“. Двата фестивала са част от Календара на културните събития на Столична община за 2014 г. и се реализират в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град