покани

Начало | покани | Детски празник на Вси светии в Докторската градина

Детски празник на Вси светии в Докторската градина

Аз детето | 2009-10-30

За трети пореден път Приятелите на Докторската градина в София организират детски празник на Вси Светии на 31 октомври – събота от 17 часа в самата градина. Идеята за празника тръгва от сдружението, за да могат малчуганите от квартала чрез различни игри, състезания и забавления да се запознаят с любопитни факти относно произхода, историята и традицията на Хелоуин. Много бързо обаче слухът за веселото тържество в Докторската градина се разпространява и така лека-полека на празника започват да идват и деца от други райони на столицата със страшни костюми и светещи тиквени фенери.

По време на празника тази година ще се проведат две основни мероприятия:

състезание за най-стра-а-а-шен костюм

конкурс за най-атрактивен светещ тиквен фенер.

Победителите ще получат огромно количество шоколадови лакомства.

За членове на журито са поканени г-жа Милка Митева – директор на НМУ “Любомир Пипков” и г-н Николай Георгиев – директор на университетски театър “@лма @лтер”. По време на самия празник на място от присъстващите ще бъдат поканени още двама души, за да се попълни четиричленното жури. Стартът на празника Хелоуин в Докторската градина ще бъде даден в 5 следобед. За почетни гости на събитието са поканени посланиците на държавите, чиито посолства и/или резиденции се намират в района, сред които посланиците на САЩ, Русия, Бразилия, Гърция, Хърватия, Франция, Дания. По традиция се очаква да присъстват и много от хората, които живеят или работят в квартала. Разбира се, добре дошли са всички жители и гости на столицата, които желаят да споделят празника с Приятелите на Докторската градина и техните деца. За всички ще има шоколадови лакомства и топли напитки. Празникът се организира и с подкрепата на Посолството на САЩ в България.

С много желание и ентусиазъм сдружение “Приятели на Докторската градина” вече пет поредни години се грижи не само за съхранението на историческото наследство и състоянието на градината, но и провежда традиционно две утвърдили се като “запазена марка” на сдружението културни мероприятия – благотворителни концерти на открито на Нов симфоничен оркестър или на учениците от национално музикално училище “Любомир Пипков” през летния сезон, и честването на празника на Вси Светии – Хелоуин в края на есента, в който редовно участие вземат много деца и техните родители от квартала и столицата.



Коментари
4 коментара

Лилия Яворова, 25 г.,

Публикувано на 03.11.2009

Ей, хора! Слагайте картини на игрите.Вие само давате информации...:( Вие сте глупаци!!!$

Мария Нанова, 9 г.,

Публикувано на 03.11.2009

Вси светий (Хелоин) не съществува!Има го само в Америка!

Дария , 10 г.,

Публикувано на 04.11.2009

Мария, може да не сме американчета но като си харесваме празника защо да не го празнуваме. Освен това Вси Светии е вълнуващ и приятен за повечето деца,празник и за мен също.

Александрина Димитрова, 12 г.,

Публикувано на 12.11.2009

Мария, това че Вси Светий не е Български празник не значи, че не съществува!?!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град