покани

Начало | покани | Киномания за деца

Киномания за деца

Момчил Цонев | 2009-11-22

За първи път в историята си Киномания предлага и специална филмова програма за деца. Съвместно с Министерството на образованието, младежта и науката, инициативата е представена във всички столични училища. Възрастните влизат срещу билет от 6 лева, децата – 4 лв., а при организирани посещения над 20 деца се заплаща само по 2 лв.

Всички детски филми с изключение на „Магьосникът от Оз” са със симултанен превод на български.

 „Магьосникът от Оз
Мюзикълът на Сидни Люмет е създаден преди цели 31 години по приказната история за магьосника от Оз. Децата и техните родители с интерес ще окупират кинозалите, защото имат шанса да видят краля на попа Майкъл Джексън едва 20-годишен в ролята на Плашилото. Дороти се играе от изключително популярната преди години поп певица Даяна Рос. Аранжиментите на музиката са направени от Куинси Джоунс.
21.11 - 18:15, Дом на киното; 22.11 - 16:15, НДК - Зала 1

Мама Муу и Гарвана
Анимация за една твърде необичайна крава и гарван в сатурнова дупка.
Всичко започва един прекрасен летен ден, когато Мама Муу почти се препъва в умряла птица, която всъщност си е съвсем жива. Само дето птицата е доста потисната, въпреки че точно днес има рожден ден и всички нейни приятели искат да направят грандиозно парти в нейна чест. Ала всъщност птицата няма никакви приятели. А Мама Муу, както всички знаят, има страшно много приятели. И точно тази първа среща между нея и гарвана поставя началото на едно чудесно приятелство.
22.11 - 17:00, Одеон; 28.11 - 11:00, Дом на киното

„Мия и Мигу”
Малко екология в приключенска анимация.
Френско-италианската анимация на Жак-Реми Жирер разказва за малката Мия, която тръгва да търси баща си в тропическата джунгла, където строителен магнат решава да строи луксозен курорт. Актуалната екологична проблематика е представена в привлекателна и цветна анимация, в която се намесват и мистериозните същества Мигу, пазители на свещено дърво, което пази всичко живо на Земята, но се намира в границите на бъдещия курорт.
21.11 - 18:00, Одеон; 29.11 - 11:00, Дом на киното

Приказки за слончета
Игрален филм разказва за обитателите на африканската савана.
Този игрален филм проследява приключенията на две братчета слончета, които прекосяват африканската савана в търсене на майка си. Скоро след като Малкото братче се ражда, майка им е отвлечена от бракониери и двете слончета остават сами. Малкото братче и Големия брат прекосяват прашната савана, решени да открият майка си. По пътя те се сприятеляват с осиротяло шимпанзе и добродушен жираф. Но накрая се сблъскват с лошите бракониери. С хумор и сила слончетата и новите им приятели надхитрят хората и научават, че истинското семейство е това, което сам си създадеш.
22.11 - 11:00, НДК - Зала 1

Кой се страхува от Кумчо Вълчо
Чешко филмче по приказка на Шарл Перо.
Светът през погледа на едно 6-годишно момиченце от Чехия. Малката Терезка много обича приказката за Червената шапчица. В семейството й си има Мама – някога обещаваща певица, която е загърбила кариерата си; вечно зает Татко и вечно критична Баба, която се надява да събере Мама с някогашния й приятел – егоистичен музикант виртуоз. Когато нейно приятелче от детската градина се сдобива с по-малко братче, Терезка започва да се вълнува дали майка й е наистина нейна майка, без да подозира, че родителите й крият от нея друга тайна.
21.11 - 16:30, НДК - Зала 1; 22.11 - 11:00, Дом на киното; 28.11 - 12:00, Euro Cinema

Лунното мече и неговите приятели
Анимация за горски животни и астрономически обекти.
Лунното мече се сприятелява с Луната и я кани на гости в неговата горска къща, за да си поиграят. Язовеца, Кълвача, Калинката и Жабата обаче не харесват новата приятелка на мечето. Вече нищо не се вижда в тъмното без светлината на луната. Животните се чудят как да я върнат на небето и тръгват да търсят за помощ Слънчевата птица.
22.11 - 12:00, Euro Cinema
Информацията е на liternet.bg.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град