Инициативи

Начало | Инициативи | Деца пробягаха миля в подкрепа на египетския лешояд

Деца пробягаха миля в подкрепа на египетския лешояд

Аз детето | 2019-10-14

Деца пробягаха миля в подкрепа на египетския лешояд

На 5-ти октомври на Националния стадион „Васил Левски“ в София LIFE проектът „Нова надежда за египетския лешояд“ се включи в спортното състезание: Атлетическа лига за деца 6-15 години „Go Kids“ 2019.

Под мотото „Любители на природата. Шампиони в спорта“, близо 420 деца застанаха на стартовата линия и се бориха за победа. На всяко дете бе даден специален тематичен подарък, посветен на египетския лешояд, като участниците имаха възможност да научат повече за вида и каква е връзката между миграцията на младите птици и атлетическата лига. Победителите в отделните състезания и възрастови групи, освен с медали, бяха възнаградени и със специални материали, свързани с атлета в дивата природа – египетският лешояд, който естествено вдъхновява подрастващите да не се отказват, колкото и трудно да изглежда едно предизвикателство.

По време на събитието екип на БДЗП проведе лекция с най-любопитните факти за вида и опасностите, които го застрашават. Последвалата викторина отличи най-внимателните слушатели, които бяха възнаградени с тематични подаръци.

След викторината около 40 деца се включиха в символични четири обиколки на стадиона с дължина точно една миля, в подкрепа на международната кампания „Миля за египетския лешояд“.

Снимки: PS Priority sport



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град