важните неща

Начало | важните неща | Да си възрастен е готино, но...

Да си възрастен е готино, но...

Аз детето | 2018-12-14

Да си възрастен е готино, но...

Всяко дете, по-точно всеки човек, си е мислел, че на възрастните им е много по-лесно. И сигурно е така. Все пак, когато си възрастен никой не ти казва колко и за какво да харчиш парите си, до кога да седиш навън, кога да си лягаш и кога да ставаш. Ти сам решаваш кога да си изчистиш стаята и какво да ядеш. Можеш да изкараш цял ден на шоколад и бонбони и никой няма да ти каже нищо.  Изобщо не разбираме защо се оплакват възрастните и искат да са деца, та те могат да правят всичко. Това да си възрастен звучи готино, нали?
Да, обаче не е съвсем така, има поне 8, хубаво е, но...

1. Възрастните нямат никакви летни ваканции

Щом станеш възрастен трите месеца безкрайни развлечения и игри автоматично се отменят. А няма човек, който да не се съгласи, че това никак не е готино. Да, в действителност лятната ваканция не е един безкраен купон, защото често имаш домашни или книги за четене. Казват ти кога да се прибереш. Но я си представете следното, вместо три месеца ваканция повечето, от която можете да прекарате в игри и забавления да имате само 3 седмици отпуска. И то половината от които ще трябва да прекарате в чистене и грижи за децата.

2. Есенните и пролетните ваканции също се отменят

Когато казахме само 3 седмици отпуска това важи за цялата година. През другото време се почива само на няколко официални празника и то не повече от 2-3 дни, в които пък трябва и да се готви, защото все пак е празник.

3. Свободното време е ужасно малко

Разбира се децата, особено ученици също нямат кой знае колко свободно време, когато ги очакват куп уроци и планини от домашни работи. Сега си мислите друго е човек да се върне от работа и да няма домашни. Е,това изобщо не е вярно. Възрастните обикновено свършват работа в 18 ч., а дори и много по-късно. И тогава ги очакват куп домашни задължения, също като вас, така че да ходиш на работа изобщо не е хубаво и също не ти остава много свободно време.

4. Да бъдеш възрастен е скучно

Всеки възрастен е длъжен да се държи по определен начин. Ако видите възрастен да тича по коридорите на офиса си, да играе с балон или топка пред него или да си играе с каквито и да било други играчки и вие бихте си помислили, че това не е редно нали? А децата могат да го правят и това е съвсем нормално и даже желателно за тях.

5. Няма никакви джобни пари

Възрастните разбира се имат пари, но трябва да си ги изкарат сами. Те не могат да отидат при родителите си и просто да ги помолят за малко джобни.

6. Работата е доста скучна

Не при всички разбира се, но в действителност много възрастни хора мразят това, което работят. И работата не е като да не обичаш да ходиш на училище. В училище има забавления, ако не в часовете, то поне в междучасията, научават се много интересни неща и всяко дете знае, че училището не остава за дълго време с теб. Пък и у всеки от вас се крие поне една малка частичка, която смята, че в училище е забавно.

7. Възрастните трябва да се грижат за много неща

Ако вие да кажем имате само домашни и да разхождате кучето един път на ден, то при възрастните е много по-сложно, те трябва да мислят за много неща: дали има храна в хладилника, дали сметките са платени, дали имате топли дрехи за зимата, трябва да помнят, че днес е рожденият ден на втория братовчед на чичо им и не на последно място трябва да следят дали си пишете домашните и да ви напомнят да разходите кучето. ;-)

8. Възрастните никога не могат да станат деца

Ако все още не сме ви убедили, че да си дете е много по-хубаво, то винаги можете да почакате няколко години и да станете възрастен. Възрастните обаче знаят, че да си дете е страхотно, но никога няма да могат да станат деца отново.

А вие какво мислите, кое е по-готино: да си възрастен или да си дете?

Снимка: freeimages.com



Коментари
1 коментар

Теодора , 12 г.,

Публикувано на 14.08.2022

Според мен да си дете е по-готино.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град