игри в дома

Начало | игри в дома | Да нарисуваме Маринет бързо и оригинално

Да нарисуваме Маринет бързо и оригинално

Аз детето | 2016-06-15

Да нарисуваме Маринет бързо и оригинално

Светът на супергероите отдавна вече не е същият. Забравете за Супермен, за Батман, за Спайдърмен и за другите подобни, които са тренирали с години или имат някакви супер възможности – те вече са в миналото. Днес супергероите са доста по-обикновени, поне на пръв поглед и доказват, че всеки може да стане такъв, стига да поиска. Ето да вземем например първокурсничката в колежа Маринет. Тя е едно мило и нежно момиче, което винаги гледа откъм добрата страна на живота и обича да помага на другите да решават проблемите си. Импулсивна и енергична, тя има навика да не гледа, преди да скочи! Обикновено самоуверената Маринет губи цялото си хладнокръвие пред своята любов Ейдриън, поне докато не се появи нейната супер-геройска личност наречена Калинката. Калинката никога не би направила такова нещо. Тя е смела и решителна, освен това на нейните плещи лежи цял Париж, тя е тази, която трябва да го защитава от лошия Хълк Мод и всички опасности, които той предизвиква не само за града, но и за целия свят.

Но това вие знаете много добре, защото в момента няма дете по света и у нас, което да не познава Калинката и да не я обича, да не се вълнува заедно с нея. Да се радва на победите ѝ и да се надява един ден Калинката и нейният партньор Черния котарак да разберат кой кой е. Дотогава обаче остават все още много приключения, които да проследим. Сега обаче имаме и още едно интересно предложение за всички вас, които обичате Маринет и рисуването. Може би не знаете, но да можеш да рисуваш хубаво също си е супергеройска сила. Първо, защото не всеки го може и второ, защото рисуването също носи доброта и красота в света. Така че хайде сега като едни истински супер-творци хванете листа и моливите и е време да нарисуваме Калинката, с тези лесни стъпки ще се получи почти като истинска.

Стъпка едно:

Намерете средата на листа и я отбележете с една малка точка. Съветваме ви да имате и гумичка подръка, защото ще има много помощни линии, които да изтриете след това. След като сте отбелязали средата на листа, няколко сантиметра по-нагоре от точката начертайте нещо като окръжност, но не съвсем. В долния край окръжността трябва да е с леко триъгълна форма или по-точно по-заоблена като брадичката ви.

Под нея начертайте второ такова нещо, като нека двете са съединени по средата, като снежен човек. Ето така трябва да изглежда:

Стъпка две:

Пак отбележете средата на горния кръг с точка и през нея прокарайте две линии – хоризонтална и вертикална. Трябва да са точно по средата и да се пресичат.

Стъпка три:

Очертайте отново първия кръг, като вече трябва да оформите и лицето, докато повтаряте линията на кръга направете брадичката още по-изразителна и разкривете самите линии малко. Точно сега е най-подходящият момент да нарисувате и прическата на Калинката. Тя обикновено се носи с две опашки. Така че отстрани на вече оформеното лице нарисувайте капкоподобна форма.

Стъпка четири:

Продължава работата върху лицето. Помните ли онези две линии. Сега е техният ред. Върху вертикалната линия нарисувайте очите – тя ще помогне те да са точно на лицето и да са на една линия, което е важно за една хубава рисунка, освен ако не рисувате извънземно. Оформете зениците и миглите. Дорисувайте прическата и опашките, както тук на картинката.

Стъпка пет:

Няколко милиметра под очите нарисувайте права линия, която е леко вдлъбната в средата. Това е маската, нали знаете, че Калинката носи маска?

Стъпка шест:

Нали още не сте изтрили онези помощни линии. Сега ще ви трябват отново. Точно на хоризонталната линия нарисувайте нос и уста. Сигурни сме, че това можете да направите и без инструкции. Не забравяйте да добавите и няколко форми на маската, като на истинската Калинка.

Стъпка седем:

За да довършите рисунката нарисувайте и врата и раменете на Маринет. Спуснете две линии – едната почти права, а другата леко извита от двете страни, точно след края на главата. На няколко сантиметра от тях спуснете още две, които да са същите като предишните. А между тях – под брадичката нарисувайте полуокръжност. Накрая дооформете костюма с още форми като тези на маската. За по-лесно се ориентирайте как да нарисувате раменете по втория кръг.

Стъпка осем:

С гумичката внимателно изтрийте всички линии, които са останали и оцветете.

Не става ли като истинска?

Вижте още:

Кой от героите на „Мега-чудесата на: Калинката и Черния котарак“ сте – тест за приключенци

Да рисуваме лесно и красиво с числа

Да нарисуваме лесно прекрасната Рапунцел



Коментари
9 коментара

симона симеонова, 10 г.,

Публикувано на 20.06.2016

много е яко

Теа герасимова, 10 г.,

Публикувано на 27.06.2016

Вече я нарисувах.Стана много яко . Всичко ми се получи идеално.От началото изглеждаше трудно,но после видях,че мога да я нарисувам без проблем

Божидара Денева, 12 г.,

Публикувано на 02.07.2016

Супер яко е!!!

Ивайла Зайкова, 8 г.,

Публикувано на 07.07.2016

*Калинлката и черният котарак са супер те не са просто измилица те са винаги довас.Не дейте да правите злини а бъдете добри и врши добрини а не вършете злини. фелисити Ворнал. Момиче коетовинги щеси остане невидима за съм. Това което съм. фелисити Ворнал. Винаги ще си остана невидима аз съм твакоет съм. фелисити Ворнал невидима за винаги

.. .., ,

Публикувано на 09.07.2016

Ъъъ .. казва се Хок Мот, а не Хълк Мод .. -.- -.- -.- Но както и да е, много яко се получава. :)

Илияна Чиликова, 28 г.,

Публикувано на 14.10.2016

А как да нарисуваме черния котарак, че тук има едно малко човече, което чака на мен :))

От редакцията: Здравейте, ще се постараем тази седмица да пуснем и такъв материал. ;-)

Гери Димитрова, 8 г.,

Публикувано на 01.01.2017

стана донякъде

Арзу Амди Сюлейман, 12 г.,

Публикувано на 29.01.2017

Калинката е един от любимите ми герои,които обичам да нарисувам. СУПЕР ЯКО Е! Ще пуснете ли,други герои,като Ариел и др.?

От редакцията: Разбира се, щом ти харесва, записваме си. :-)

Арзу Амди Сюлейман, 12 г.,

Публикувано на 30.01.2017

Благодаря за отговора Ви.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град