новини детски

Начало | новини детски | Белослава избра деца за първата школа за млади таланти

Белослава избра деца за първата школа за млади таланти

Аз детето | 2009-10-22

Белослава избра деца за първата школа за млади таланти

23 деца бяха одобрени след специален кастинг за прием в първата по рода си школа за млади таланти в София – Voice Academy. Той се проведе на 17 октомври 2009 г., а специален гост и оценяващ в журито беше поп-певицата Белослава. Академията приема само 45 ученици в четири възрастови категории – от 3 до 6 години, от 7 до 11 години, от 12 до 16 години и над 16 години. Най-добрите сред тях се бориха за спечелването на стипендия, която ще покрие едногодишното им обучение в академията, а имената на първите победители са вече факт. Това са: Кристиян Керезов, 5 г., Христина Живкова, 14 г. и Гергана Тодорова, 16 г. Те успяха да завладеят сърцата на иначе критичното жури в лицето на Белослава и музикалните педагози Петя Данкова, Камелия Данкова, Здравка Матеева и Снежана Бахчеванова – преподаватели в школата. Сред подбраните песни се откроиха любимите на поколения българи “Големият кораб” на Силвия Кацарова, “Синева” на Васил Найденов и много други.
“Децата бяха направо уникални. Любовта им към музиката е вдъхновяваща – прекарахме заедно няколко вълшебни часа. Изборът на децата, които да спечелят стипендиите беше много труден, тъй като всички бяха положили много усилия, за да се подготвят за кастинга”, сподели Белослава и допълни, че сред кандидатите има участник, който лично тя ще продуцира.

Моделът за обучение в академията е основан на идеята за комплексно певческо, танцово и сценично обучение и усъвършенстване на вокалното развитие във всички аспекти – самостоятелно, в ансамбъл, с микрофон, в студио и т. н. Академията си поставя амбициозната задача да подготвя младите изпълнители, както за българската, така и за световната сцена. Да ги развива не просто като певци, но и като завършени сценични артист-изпълнители. “Щастливи сме, че толкова много деца обичащи музиката дойдоха на нашия втори кастинг”, споделя Петя Данкова, музикален директор на Voice Academy. “Но, за да се превърнат в успешни изпълнители, те трябва да имат не само музикален потенциал и вокални умения, но най-вече да придобият комплексни знания и умения за сценичното поведение, на което ние ще ги научим.", допълва тя.
Освен професионално вокално обучение на тийнейджъри, академията предлага и грижа за най-малките. “Къщата за музика и игри” представя модерни решения за гледане и възпитаване на деца от 18 месеца до 11 години. Системата на преподаване е изградена въз основа на новаторски разбирания и съответстващите им методи за развитие на деца в артистична среда. Основната й цел е да развива индивидуалните творчески заложби на всеки от малчуганите, чрез различни ролеви игри, приложни изкуства и активни спортни занимания.

На снимките:
Белослава и Кристиян Керезов (един от спечелилите стипендия)
Участници в кастинга

Коментари
3 коментара

Ивана Младенова, 9 г.,

Публикувано на 25.10.2009

впечетлена

Ивана Младенова, 9 г.,

Публикувано на 26.10.2009

това е хубаво чодесно прекрасно невероятно супер страхотно това еневероятно впечетлена нямам думи супер страхотно яко идеално супер

Михаел Йорданов, 13 г.,

Публикувано на 31.10.2009

Здравейте, интерисува ме как се кандидатства за тази академия, много е хубава идеята и може ли да получа повече информация Моля!Кога е следващия кастинг, как става записването,и т.н.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град