сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | 31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – цветни и красиви летни обувки

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – цветни и красиви летни обувки

Аз детето | 2019-08-28

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – цветни и красиви летни обувки

Какво ще правите през този топъл августовски ден? Може би сте на плажа и със сигурност ще се топнете в морето и ще сътворите някой и друг пясъчен замък! А може и да сте вкъщи и да се чудите дали да излезете навън или да си останете у дома с любимата компютърна игра. Каквото и да сте решили ви предлагаме да включите в днешната си програма и нашето предложение. Идеята ни този път е забавна, щура и цветна като самия месец август. Освен това нали знаете, че всеки ден трябва да правите нещо различно, за да не изгубите от сладостта на живота. Благодарение на тази идея не само ще оцените оставащите ви дни от лятната ваканция, но и ще съберете още от слънчевите лъчи и ще потворите на воля, за да подготвите въображението си за новите уроци. Вече нямате търпение да разберете за какво говорим? Да започваме тогава!

Макар лятото вече да преполови, изобщо не е късно да си направите красиви летни обувки. Те стават чудесен моден аксесоар към вашето облекло за ваканцията, освен това само вие ще имате такива, защото ще сте ги направили сами и можете с голяма гордост да се хвалите на приятелите си с тях. Е, готови ли сте да разберете как се правят?

Ще ви трябват:

  • стари обувки, които да освежите (най-добре да са маратонки или просто да са изработени от плат)
  • бои за текстил – лесни са за използване и се продават в почти всяка книжарница
  • тиксо
  • ножица
  • четка за боя
  • стар вестник
  • ръкавици
  • две найлонови торбички и конец

Всичко се прави лесно:

Ако обувките ви се струват мръсни преди всичко ги изперете и ги оставете да изсъхнат. След това с тиксо облепете страничната част на подметката, където се съединява с останалата част на обувката, за да не я изцапате с боя. Махнете връзките от обувката и това е подготовката. Остава забавната част. Най-добре е да оцветите обувките навън, но ако не можете постелете много стари вестници по пода, за да не го изцапате докато творите по бъдещите си красиви обувки.

Изберете им дизайн, ние решихме да направим нашите цветни като дъга. За тази цел използвахме малко от всеки цвят текстилна боя. По възможност можете да си купите и спрей боя, тогава няма да имате нужда от четка и ще е по-лесно. След това внимателно с четка, защото нашата не беше спрей, взимахме от всяка боя и оцветявахме малка част от обувките. Получи се много красиво, защото изглежда така все едно цветовете се сливат. Но ако вие искате да има ясни линии между тях просто залепете тънка линия тиксо там където ще започва новият цвят. Ако сте си купили бои на спрей става по-лесно – просто пръскате с тях и рисувате. Важно е да ви кажем, че трябва да работите с ръкавици, за да не станат и ръцете ви с цветовете на дъгата. Ако решите можете да нарисувате нещо на обувките си, цветя, слънца или пък нещо друго лятно. Дизайнът е по ваш вкус.

Ставайки готови с тази творческа част оставете обувките си за един час без да ги пипате. През това време намерете две найлонови торбички и конец. След като единият час изтече поставете всяка обувка в найлонова торбичка и я завържете здраво с конец. Оставете ги така за още шест часа да изсъхнат хубаво. Това се прави, за да останат цветовете живи и ярки по-дълго, а и да издържат по-дълго. След шест часа внимателно извадете обувките и помолете мама да ги измие с хладка вода и малко сапун, за да падне излишната боя, не забравяйте да махнете и тиксото от подметките.
Оставете ги отново да изсъхнат и им сложете връзките, за по-интересно и модерно можете да ги нанижете по някои от тези начини.

Това е всичко, наистина се чака много, но пък обувките стават прекрасни. Ако ви остане боя след това, можете да си направите и тениска в комплект с обувките. Правите я по същия начин – изпирате, изсъхва, оцветявате, изчаквате час, слагате в найлонова торбичка и чакате още шест часа, мама изпира и е готова. Вече сте красиви и модерни за останалата част от лятото.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град