зоокът

Начало | зоокът | 100-годишна костенурка успя да избяга от вкъщи

100-годишна костенурка успя да избяга от вкъщи

Аз детето | 2018-06-25

100-годишна костенурка успя да избяга от вкъщи

Фред на 100 години! Сигурно ще си помислите, че едно 100-годишно същество няма за какво да бяга от вкъщи! Все пак там е добре защитено, нахранено и може да изживее старините си спокойно. Да, но не и ако е костенурка! Всички смятаме костенурките за бавни и кротки същества, това обаче не е точно така и имаме идеалната история за доказателство.

По-бърз от вятъра или поне от представата ни за скоростта на костенурките Фред, който е живял един век е успял да избяга от дома си в английското село Блекфийлд, Хемпшир. За щастие приключението му е било доста кратко и вече е отново при стопаните си. Според Metro News костенурката е намерена на разстояние 1,6 километра от дома си след 168 часа отсъствие, което означава, че скоростта на беглеца е била 0,0097 км/час, което е близо 10 метра в час. Неудържимият беглец е открит на селски път от шофьор, който едва не я прегазва. Собствениците на Фред, Тери и Сю Фелпс, са публикували обява в местния вестник, така че любезният непознат успява бързо да им я върне.

Фред е герой, той живее при нас повече от 30 години, при наши приятели бе повече от 30 години преди това и преди тях – при други и може би има 100 години и повече.“ – разказва Тери Фелпс.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град