покани

Начало | покани | Заповядайте на представянето на книгата „Български народни гатанки по света 3“ написана изцяло от деца

Заповядайте на представянето на книгата „Български народни гатанки по света 3“ написана изцяло от деца

Аз детето | 2011-02-27

На 1 март 2011 г. (вторник) от 11:30 ч. в Националния дворец на децата в София, на адрес: бул. "Александър Стамболийски", 191 ще се състои официалното представяне на едно уникално издание – „Български народни гатанки по света 3”.

Организатори на събитието са Държавната агенция на българите в чужбина, фондация „Детето и фолклора” и издателство „Листа”.

Книгата „Българските народни гатанки по света – 3 част” е едно естествено продължение на предходните две книги осъществени съвместно с фондацията „Детето и фолклора”. Книгата е сътворена изцяло от български деца и е трета от поредицата , стартирала през 2008 г. с усилията на Държавната агенция на българите в чужбина, фондация „Детето и фолклора” и издателство „Листа”.

Тези книги са уникални поради факта, че са изцяло дело на деца. Преводите, а и рисунките са продукт на огромното детско желание да създава и твори. На поканата на ДАБЧ за превод на български гатанки се отзоваха както цели класове от български училища в чужбина, като Франция, Сан Диего, Будапеща, Чикаго, Нова Зеландия, Мюнхен, Испания така и индивидуални участници от различни точки на света като Холандия и Швеция. Рисунките са дело на талантливи българчета участвали и отличили се в конкурс за рисунка организиран от фондация „Детето и фолклора”. Това е една красива и мъдра книга, чрез която съвременните деца и техните родители и учители могат да общуват, да се сприятеляват, да присъстват в големия свят на световната култура.

За участие в празничното представяне на изданието са поканени представители на посолствата на САЩ, Русия, Франция, Сърбия, Украйна, Германия и други. Културният отдел на Посолството на Сърбия в България се отзова и помогнаха при редакцията на някои от гатанките включени в книгата, като с това дадоха своя принос за приятелство и интеркултурен диалог още в процеса на подготовка на книгата.

В програмата на представянето на книгата ще вземат участие не само децата илюстратори от различни столични училища, но и други млади таланти – певци, танцьори, музиканти. В рамките на събитието ще бъде открита и изложба с прекрасни детски рисунки включени в това уникално издание.

Заповядайте!



Коментари
1 коментар

ТАНЯ Добрева, 9 г.,

Публикувано на 09.03.2011

ООООООООБИЧАМ ДА ЧЕТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град