новини детски

Начало | новини детски | За трета поредна година кампания ще подпомага развитието на талантливи юноши в Бургас

За трета поредна година кампания ще подпомага развитието на талантливи юноши в Бургас

Аз детето | 2023-09-21

За трета поредна година кампания ще подпомага развитието на талантливи юноши в Бургас

За трета поредна година кампанията „Шанс за таланта на Бургас“ ще търси и развива талантливите млади хора от Бургас на възраст между 14 и 20 години в областта на науката и изкуството, съобщават от Община Бургас, която подкрепя проекта на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти в морския град.

Желаещите да кандидатстват могат да го направят най-късно до 30 септември, като подробна информация за необходимите документи е публикувана в сайта www.forbgkids.org. Избраните финалисти от кампанията ще получат безплатно целогодишно обучение в центъра за работа с таланти в сферите български език и литература, изобразително изкуство, съвременните лидери, пиар и реклама. В края на обучението те ще получат и европейски признати сертификати от съответния проект. Организаторите обявиха, че кампанията се провежда за трета поредна година заради високата успеваемост при обучението на миналогодишните финалисти по програмата.

Участниците са показали придобитите по време на обучението знания и умения в редица национални и международни форуми, допълниха организаторите. Всички те се сдобиха и с европейски признати сертификати от съответния проект. Центърът за млади таланти в Бургас съществува от 12 години. В екипа му са професионалисти с дългогодишен трудов опит и множество лични постижения и отличени ученици. „Важно е да отбележа, че изпреварващите училищното обучение авторски проекти, които предлагаме, не дублират изучаваната материя в учебните заведения, а надграждат знанията“, коментира председателят на фондация и основател на центъра Лилиана Славова.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град