сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | За подарък или за игра – интересен морски шах с камъчета

За подарък или за игра – интересен морски шах с камъчета

Аз детето | 2021-03-24

За подарък или за игра – интересен морски шах с камъчета

Морският шах е една от тези игри, които ние по-големите обичаме да наричаме класически. Никой не знае откъде точно идва морският шах, но е факт, че от много години той е забавна и интересна игра, която можеш да играеш навсякъде и по всяко време – може дори и през междучасието в училище. Тя ще те разнообрази и ще те накара да се отпуснеш поне за малко. Морският шах е забавен когато имате нужда да се занимавате с нещо заедно с приятел или член на семейството. Докато чакате за нещо, когато просто ви е скучно... Навсякъде! Пък и всеки знае правилата.

Повечето от нас не могат да кажат кога или от кого са ги научили, но всички знаят за листчето хартия на което начертаваме квадрат с няколко полета и след това маркираме с хикс или кръгче! Знаете ли обаче кое е по-хубаво от такъв морски шах, морски шах, но с камъчета. Който можеш да използваш винаги и той никога няма да се изхаби и няма да ти трябват купища листа за него. Само с малко камъчета и още няколко материала става чудна настолна игра. При това можете да си я направите сами за себе си или да я подарите на приятел. Наистина! Получава се много оригинален и стилен подарък!

Ако искате и вие да направите такъв готин морски шах ще ви трябват перманентен черен маркер, бял перманентен маркер, 12 кръгли камъчета и ленена торбичка. Камъчетата не е нужно да са със съвсем еднакъв размер, но все пак не бива и да са прекалено големи. Ако не можете да намерите навън, винаги можете да си купите подобни от някой зоомагазин или пък декоративни такива. Колкото до ленената торбичка – продава се в почти всяка книжарница. Понякога я наричат и ленена бонбониера.

Когато имате тези материали е много лесно! Върху едната страна на торбичката начертайте с черно две вертикални и две хоризонтални линии. Единственото за което трябва да внимавате е да са равни и на равно разстояние една от друга. Ако не можете на ръка, използвайте линия – лесно е. Накрая трябва да имате 9 квадратчета.

После върху камъните нарисувайте с бяло (а може и пак с черно) кръгчета и хикс. Като шест трябва да са с кръгчета и шест с хикс.

След това... това е всичко! Поставяте камъчетата в торбичката и стягате с връзката, която си е произведена с нея, за да се затваря. И всеки път, когато ви се доиграе изваждате камъчетата, слагате торбичката и готово. Ако пък ще я подарите на приятел можете да сложите и панделка, етикетче или малка картичка. Идеален и много интересен подарък!

Вижте още:
Морски шах с медузи
Огромен морски шах за огромно веселие



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град