игри за навън

Начало | игри за навън | Весели есенни игри за деца, баби, дядовци и много приятели

Весели есенни игри за деца, баби, дядовци и много приятели

Аз детето | 2023-09-26

Весели есенни игри за деца, баби, дядовци и много приятели

Сезонът на листопада вече е при нас! Листата ни показват най-красивите си шарки, дните стават по-кратки, а сутрините по-хладни. И макар да ни липсват дългите летни дни и топли вечери, пред нас стои съвсем нов, вълнуващ сезон! Така че защо да не се позабавлявате с няколко интересни есенни игри. Какво ще кажете да нахраните тиквата или пък да съберете голяма купчина с листа? Може би така казано ви звучи като някакви домашни задължения, но всъщност това са части от забавни есенни игри за деца, които сега ще ви предложим. А откъде знаем, че са забавни ли? Вече ги изпробвахме и се убедихме, така че направете го и вие! И запомнете – може всеки да се включи, колкото повече – толкова по-весело ще е!

Нахрани тиквата

Тази игра е приятна и лесна! За да играете на нея трябва просто на лист хартия или още по-добре картон да нарисувате голяма тиква. След това да я оцветите, да ѝ прибавите очи и уста. Устата обаче трябва да изрежете така, че на нейно място да се получи дупка. След това просто излезте заедно с вашата тиква и няколко другарчета навън и я закрепете на някое дърво. Можете дори просто със някое от клончетата на дървото да пробиете дупка и да промушите рисунката там. След това е лесно! Отдалечавате се на определено разстояние от тиквата и редувайки се се опитвате да уцелите устата ѝ, за да я нахраните. Можете да използвате всичко подходящо навън – кестени, жълъди, бодливата черупка на кестените. Въпросът е, че трябва да уцелите точно устата и ако кестенът не мине през нея не се брои за точка. Така можете да играете до определен брой точки или пък за определено време и да видите кой е уцелил повече пъти. Или пък с всяка крачка да се отдалечавате повече от тиквата. Възможностите са безброй.

Съкровище в листата

Това е друга наша любима забавна игра. Тя е подходяща и за по-малките от вас. Какво трябва да направите? Нещо наистина прекрасно. Съберете есенни листа на огромна купчина. След това един от вас или пък защо не някой възрастен, който няма да участва да скрие вътре някакво съкровище. Монети, бонбони, забавни стикери, играчки от шоколадови яйца – толкова много неща, които стават за съкровища. А после всичко е лесно – заровете се в листата и намерете съкровищата, защото който си го намери – за него си е! И за да няма сърдити, нека да има поне 4-5 съкровища, все пак сме се събрали да се забавляваме.

Състезания с купчина листа

Тук отново имаме листа – все пак нали това е най-голямото съкровище, което есента ни носи. Отново трябва да съберете много есенни листа на едно място. Също и да си осигурите няколко лопатки, кофички, а в краен случай може и пликове. За тази игра обаче трябва да сте поне 8 деца, за да може да се разделите на два отбора. А целта на играта е проста – на предварително определено разстояние да пренесете листата. Всеки член на отбора отива до купчината, пълни лопатката, кофата или плика си и носи листата до определена точка. Естествено всеки отбор трябва да си прави собствена купчина. След като голямата свърши, гледате коя купчина е по-голяма и този отбор печели състезанието.

Творчество с есенни материали

Тази игра е за тези от вас, които обичат повече да творят, отколкото да тичат. Но задължително се прави навън. В това слънчево есенно време не трябва да стоите вътре. За тази весела игра просто съберете листа, шишарки, жълъди, кестени – каквото се сетите и от тях направете забавни човечета, животинки или просто нещо интересно. След това всеки участник гласува за човечето, което най-много му е харесало, като разбира се не може да гласува за своето, за да е честно. Есенното човече събрало най-много гласове и неговия състезател естествено печелят играта и се обявяват за господари на есента!

Това е от нас, надяваме се да се вдъхновите и за още весели игри, защото този шарен сезон може да предложи много от тях!

Още интересни идеи за есента можете да намерите тук!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град