новини детски

Начало | новини детски | Вангó – един принц без царство

Вангó – един принц без царство

Аз детето | 2015-12-03

Вангó – един принц без царство

„Вангó. Между небето и земята“, първата част от историята за едно момче в търсене на отговори, ни остави без дъх. Тази история е едно неочаквано вълнуващо пътешествие – Вангó се опитва да открие кой е, какво се е случило със семейството му, откъде произлиза… и защо през целия му живот го тормози чувството, че някой го следи и преценява. Чувство, което се оказва и самата реалност.

Обвитият в мистерия Вангó се впуска по пътя на своята истина, вплетена в реални исторически събития, намесени са истински личности, както и съвсем истинският Цепелин на Хуго Екенер. Сега издателство „Емас“ пуска на български „Вангó. Един принц без царство“, за да завърши пътешествието.        

Ню Йорк, 1936-а. Вангó прави отчаяни опити да намери човека, на чиято съвест тежат родителите му. Човекът, който може да му разкрие тайната на нощта, в която те са загинали. Но човекът, Кафарело, междувременно е станал величие в подземния свят на Ню Йорк и знае как да укрива следите си.  А Ванго отново е преследван, без да знае кои са преследвачите му и какво искат от него... Желанието да разкрие мистерията около своя произход го връща в Европа, където вече бушува Втората световна война. Изчезнала е Мадмоазел, изоставен е манастирът на острова, неговото убежище... Но там го чака писмо и следа към тайната. А тя е невероятна, тя е ужасяваща, в нея има пръст не кой да е, ами самият Сталин.        

Преди да се заеме с писането на книги за деца, Тимоте дьо Фомбел е бил драматург. През 2006 година издава дебютния си роман, първата част от поредицата „Тоби Лолнес”, и с него жъне огромни успехи. Книгите за Тоби са преведени на 29 езика, печелят точно 20 награди и първата е в процес на филмиране. С новата си поредица, „Вангó”, Дьо Фомбел отново доказва майсторството си – дава ни възможност да се потопим в спиращо дъха действие, примесено с международен шпионаж, мистериозно убийство, подправено с бележити личности и моменти от историята, а освен това ни среща с един от най-фантастично притегателните главни герои. Книгата е удостоена с Наградата на Германия за детско-юношеска литература.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град