новини детски

Начало | новини детски | В името на доброто 16-годишната Стефани Митова създаде лонгборд за хора с увреждания

В името на доброто 16-годишната Стефани Митова създаде лонгборд за хора с увреждания

Аз детето | 2019-03-28

В името на доброто 16-годишната Стефани Митова създаде лонгборд за хора с увреждания

Всеки от нас може да бъде супергерой – не ти трябва да те ухапе радиоактивен паяк или да те приемат в групата на Отмъстителите, за да си герои. Трябва просто да бъдеш добър и да искаш да помагаш. Това ще ви докаже историята на 16-годишната Стефани Митова. Тя може да бъде наречена супергерой, независимо че не носи наметало и не лети! Момичето е създало лонгборд, специално проектиран за хора с увреждания, така че и те да могат да се насладят на карането на нещо такова, което за нас е просто елементарно, но за тях досега е било невъзможно!

Пред Bulgaria ON AIR Стефани споделя, че конструкцията не е от най-висока технология. Всъщност представлява тръби, които са захванати с въже. Въпреки това е напълно достатъчна, за да доставя на децата повече радост. „Реших да реализирам идеята, тъй като у нас подобно съоръжение не съществува. Попаднах на снимка на такъв лонгборд, направен в Бразилия. Веднага се свързах с неговите създатели. Те обаче не пожелаха да ми помогнат. Затова поех инициативата в свои ръце.“, разказа Стефани.

16-годишното момиче се свързало с хора, от които получило нужната помощ. И въпреки че ѝ отнело повече от месец, Стефани не се отказала. И ето че сега нейната идея, доброто ѝ сърце и целеустремеността даряват радост на много други деца!





Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град