новини детски

Начало | новини детски | Учениците в Русе излизат в грипна ваканция от утре

Учениците в Русе излизат в грипна ваканция от утре

Аз детето | 2014-01-28

Учениците в Русе излизат в грипна ваканция от утре

Учениците в Русенска област излизат от утре в грипна ваканция, реши оперативният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания, предаде кореспондентът на БГНЕС от Русе. Ваканцията ще продължи до петък включително, но тъй като понеделник и вторник е междусрочната ваканция, русенските ученици трябва да са отново в клас в сряда, 5-ти февруари.

Само за последните няколко дни в пет от училищата в град Русе отсъстващите деца поради заболяване са достигнали 40%. Средната заболеваемост е около 20%, но в учебните заведения в по-малките населена места също има увеличение на отсъствията, съобщиха директорът на РЗИ-Русе д-р Маргарита Николова и д-р Цветелина Мирчева, директор на дирекция "Надзор на заразните болести". Щабът при РЗИ ще заседава отново в понеделник, за да прецени дали има нужда от удължаване на грипната епидемия и грипната ваканция.

Това, разбира се, не е много хубава новина, защото не е хубаво да си болен. Но все пак ще кажем на всички в Русе и областта – порадвайте се на допълнителните почивни дни и се пазете! А всички вас искаме да попитаме – как смятате, във вашия град и училище трябва ли да бъде обявена грипна ваканция и защо? Ще се радваме да споделите мнението си с нас в коментарите.

Снимка: sxc.hu



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град