новини детски

Начало | новини детски | Учениците ще могат да са с лаптоп в час

Учениците ще могат да са с лаптоп в час

Аз детето | 2008-04-27

Ученици вече ще могат да си водят бележки в час и на личните
лаптопи.
В рамките на няколко години до всички класни стаи ще бъде прокаран безжичен интернет, предвижда проектът на МОН. Така учениците ще имат достъп до енциклопедии, сайтове и бази данни директно в час. Децата ще могат да общуват и със свои връстници от други населени места и да работят заедно, поясниха експертите.

И сега над 90 на сто от училищата имат високоскоростна интернет връзка, сочат данните на МОН.  Достъп до интернет обаче има само в компютърните кабинети.

Тази година от ведомството на Даниел Вълчев сапредвидили над 30 млн. лв. за развитие на информационните технологии в училищата. Няма обаче да се купуват компютри, скенери или принтери, а ще се заложи повече на софтуера.


Коментари
4 коментара

Радина Тодорова, 10 г.,

Публикувано на 22.05.2008

Това ще е чудесно !!! Лошото е че интернет ще има само в компютърните кабинети . Аз мисля че ще е по-добре да има интернет и в класните стаи .

Ива Каменова, 10 г.,

Публикувано на 22.05.2008

Мисля че не е редно.

Елена Апостолова, 10 г.,

Публикувано на 06.06.2008

Аз мисля, че трябва да има интернет и във класните стаи!!! Но не само в градовете като София и други ами и във селата, защото те не са по-малко от нашите училища в градовете!!! Нали???

Кремена Дръндева, 9 г.,

Публикувано на 16.06.2008

Макар че аз нямам лаптоп искам да има интернет връска не само в компютърните зали а и в класните стаи, защото някога ще е заета компютърната зала а ще имаме час там

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град