новини детски

Начало | новини детски | Ученици от Велико Търново рисуват, за да помогнат на ученици от село Русаля

Ученици от Велико Търново рисуват, за да помогнат на ученици от село Русаля

Аз детето | 2020-12-22

Ученици от Велико Търново рисуват, за да помогнат на ученици от село Русаля

С инициативата „Деца рисуват за деца“ ще се набират средства за училището по изкуства в село Русаля. В основата на тази кампания са ученици от Велико Търново, желаещи да помогнат на своите връстници от училището по изкуства и занаяти „Димитър Екимов“ във великотърновското село Русаля, съобщи учителят по музика Добрин Пелтеков, който с група съмишленици е съдействал на децата да реализират идеята.

Виртуалната изложба базар с детски рисунки може да бъде посетена на „Сайт за доброта“ на адрес http://charity.misterj.eu от днес. В своята работа децата са били подкрепени от учителите по изобразително изкуство и български език и литература от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ – Наталия Стоянова-Карапенчева и Даниела Узунова. Към тях се е присъединила и художничката Галя Николова, която заедно със своите ученици е дарила десетки рисунки и картини за каузата.

Някои от рисунките са съчетани с видео, в което участват ученици от Музикална училищна телевизия. Те са подбрали подходяща музика и са озвучили текстовете към рисунките, написани от техни съученици. За дигитализацията на творбите е помогнал фотографът Тим Клинч, който е от Англия, но от години живее в района на Велико Търново, а Аделина Низамова е съдействала за изграждането на сайта.

В популяризирането на инициативата ще участват и доброволците от фондация „Ген. Протогеров“. Идеята е децата да се научат да даряват добрина, както и да развият своите творчески умения и креативност в условията на дистанционно обучение, отбеляза Пелтеков.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град