спорт

Начало | спорт | Ученически турнир по футбол

Ученически турнир по футбол

Христина Михайлова, 13 г., Димитровград | 2006-09-11

Днешният ден е един от тези, които футболните фенове чакат цели четири години. Но за две момчета от столицата денят на финала на световното първенство е още по-специален, тъй като се изпълни мечтата им да направят свой собствен турнир по футбол.

Деян учи в художествено училище за приложни изкуства и мечтае да стане рекламист. Симеон завършва теология, пее в църковен хор и преподава в училище. Общата им религия е футболът.

Като безпристрастен човек ме поканиха за съдия на един мач между “Мусагеница” и “Гео Милев” и така се запознахме и започнахме да играем заедно и се зароди тази идея за този турнир. Апетитите ни се увеличиха и решихме да направим турнир по футбол.”

Общо 6 отбора ще си мерят апетитите на зеления терен до вдругиден.

Извън програмата поритаха и звезди от медийната, музикалната и политическата сцена. От тях се разбра, че едва ли скоро в дворовете на училищата ще има такива зелени терени.

Средствата за подобряване на спортната база на тези училища е между 300 и 500 милиона лева. На първо време ще се организират 3 извънредни тиража на тотото и печалбата ще се даде за спортни салони и площадки.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град