покани

Начало | покани | Уникални макети на орли ще разперят криле в София

Уникални макети на орли ще разперят криле в София

Аз детето | 2017-09-13

Уникални макети на орли ще разперят криле в София

Заповядайте на 17 септември (неделя) в Зоологическа градина – София на специално събитие, посветено на орлите на България. Уникална инсталация на шест вида орли в реален размер ще разкрие пред посетителите на зоопарка отблизо красотата на величествените птици. Събитието се организира от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) в рамките на кампанията „За да има орли“.

Екип на БДЗП организира и творческа работилница за направа на оригами орли и ще запознае гостите с интересни факти за едни от най-интересните и най-редките орли у нас, представени и в инсталацията – царския, малкия креслив, морския, скалния, малкия и орела змияр. На този ден входът за зоопарка ще бъде свободен.

Инсталацията ще бъде в Зоологическа градина – София от 12 септември до 2 октомври 2017 г. Ще я намерите в боровата горичка в близост до външните заграждения на амурските тигри. БДЗП инициира и петиция за обявяването на Национален ден на орела. Избраната дата е 27 юни и целта е в този ден да се напомня за незаменимата роля на тези птици в природата посредством информационни кампании и образователни инициативи.

Конкурсът за снимка „По следите на орела“ също е част от кампанията, като в нея може да участва всеки, който изпрати снимка на орлите в средата, която ни заобикаля – орнамент върху сграда, рисунка, фирмена емблема, статуя или друг наличен фрагмент от градската среда. „За да има орли“ е кампания, посветена на орлите в България, като нейната мисия е да привлече общественото внимание към тези традиционни обитатели на нашите земи и към заплахите, които застрашават съществуването им и техните местообитания.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град