новини детски

Начало | новини детски | Туризъм за ученици

Туризъм за ученици

Мария-Никол Косева, 9 г,, Пазарджик | 2006-08-03

Пазарджишкото туристическо дружество "Алеко" си е поставило за цел във всяко училище да има клуб по туризъм и децата да са по-често в планината. Затова през това лято съвместно с Община Пазарджик изготви програма за Ваканция "Отдих и туризъм 2006". Всяка сряда учениците могат да отидат на поход по маршрути в близките до Пазарджик планини. Маршрутите са подбрани така, че да се видят интересни исторически местности и природни забележителности. Осигурен е опитен водач, както и отговорник от съответното училище. Естествено към групите могат да се присъединят и възрастни. Маршрутите са леки и достъпни. Вече се проведоха три похода – разходка до хижа "Добра вода", местности около Паталеница, преход от гара Варвара до хижа "Равно поле".

Следващите среди предстоят излети до пещера "Снежанка", параклиса "Свети Георги" до Батак, крепостта "Цепина" край Дорково и връх Еледжик.

Организаторите от "Алеко" са много радостни, че има много млади хора,които обичат планината и привечер, когато уморени се прибират от похода, питат "Къде ще ходим другата сряда?".



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град