интересно

Начало | интересно | Червеният фургон

Червеният фургон

Илиана Безинска, Благоевград | 2008-02-29

В нашият квартал има един фургон, който отдавна не е мърдан от мястото си. Веднъж се разхождахме по тротоара с децата от блока и видяхме следи от някаква червена течност приличаща на кръв. Беше през лятната ваканция и ние по цял ден се чудехме какво да правим, а повече от всичко на света обичахме да разбулваме загадки. Това ни се видя добра възможност да се изявим като детективи. Бяха ми подарили за рождения ден микроскоп и инструменти за взимане на проба като по филмите. Взехме част от течността и я гледахме на микроскопа, но бяхме пропуснали една подробност......не знаехме как да разпознаваме боя от кръв. Не се предадохме и потърсихме информация в интернет, но така и не открихме нищо. Тогава напълно се отчаяхме и решихме да се приберем .Една от моите приятелки изведнъж побягна нанякъде и след малко с тичане се върна и ни каза да дойдем с нея. Скоро видяхме, че капките „кръв” вече са повече от една. Бяха на разстояние около 50-60 сантиметра една от друга. Проследихме ги и те свършваха пред......старият фургон, но боядисан в червено. Тогава ни стана смешно,но и ни олекна ,защото обичаме да разгадаваме всичко до край. Така свърши един интересен, забавен, потаен и изпълнен с изненади ден.

Тази история както и участниците в нея са реални, не измислени.Казват се Лилия, Теодор, Гергана, Надя, Кристина и Елисавета.

Участва в "Конкурс за детективско разследване"

Коментари
4 коментара

Маринела Иванова, 12 г.,

Публикувано на 25.11.2008

Много готино

Николай Цветанов, 12 г.,

Публикувано на 10.02.2009

яко

Есин , ,

Публикувано на 25.03.2009

яко е и то много

Галя , 13 г.,

Публикувано на 18.06.2011

ееееее това е било супер готино аз и моите приятели понякога си играем на "От местопрестъплението: Маями" много е готино. Единия ляга и се прави на умрял а другите се правят на полицаи и там, че все едно нещо разследват. А някои са заподозрените. Много е готина трябва да се пробва.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град