Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Чарли и шоколадовата фабрика

Чарли и шоколадовата фабрика

А. Хадживасилев | 2005-08-23

Чарли и шоколадовата фабрика

За радост на малки и големи една от най-приказните книги на Роалд Дал оживя на големия екран заедно с Джони Деп (Карибски Пирати). Заедно с Уили Уонка и Чарли Бъкет Ще имате възможността да попаднете на едно незабравимо място – най-голямата и загадъчна шоколадова фабрика!

Всяка вечер, когато си ляга, Чарли вижда през прозореца си огромната фабрика за шоколад и заспива с мисълта как ли изглежда тя отвътре. Вече цели 15 години никой не е виждал в нея да влизат или излизат нито работници, нито мистериозния собственик, а същевременно, на световния пазар се продават огромни количества шоколадови изделия произведени там.

Докато един ден Уили Уонка не прави изненадващо съобщение – пет деца ще имат възможност да посетят мистериозната фабрика и да научат всичките й тайни. Късметлиите ще се определят случайно, тъй като те трябва да намерят златен билет в закупен рядък вид шоколад от марката Уонка. Четири от билетите бързо са спечелени – от лакомника Аугустус Глуп, който се занимава предимно с ядене на сладкиши; разглезената богаташка дъщеря Верука Солт; Вайълет Борегард, шампионка по дъвчене на дъвка, и вечно навъсеният Майк Тиви, чиято единствена цел е непрекъснато да изтъква колко по-умен е от всички останали. Шансът на Чарли е минимален, тъй като семейството му може да си позволи да му купи само един шоколад на година и то за рождения му ден. Но съдбата му се усмихва и той намира на улицата пари, с които веднага си купува шоколад, за да залъже глада си. И неочаквано, под опаковката се оказва последният златен билет!

Книгата “Чарли и шоколадовата фабрика” е публикувана през 1964 г. и досега е преведена на 32 езика и е продала над 13 млн. копия по целия свят. Популярността й се дължи най-вече на това колко добре авторът разбира децата и пише за тях. Въпреки това, книгата определено не е само за деца, тъй като има и “дълбоки емоционални послания”, казва Занук.Коментари
2 коментара

Димитрина , 10 г.,

Публикувано на 25.06.2008

Много"сладък" филм.

Есра Алиева, 10 г.,

Публикувано на 18.09.2010

много харесвам този филм той е най готин

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град