интересно

Начало | интересно | Танци и песни на палубата в Добринище

Танци и песни на палубата в Добринище

Аз детето | 2007-07-04

44 деца от Харманли пяха, танцуваха и се забавляваха до насита на палубата на кораб, а капитан им бе не кой да е, а самият Бате Енчо! Това се случи не в някой морски курорт, а в планинския град Добринище, а палубата бе двора на лагера на Община Харманли там. В неделя официално бе открита почивната база за първата смяна малчугани, които изпаднаха във възторг, че Бате Енчо ги срещна на вратата. Да го видят се стекоха и деца и родители от Добринище и стана страхотен купон. След няколко години напрежение и съдебни спорове около почивната база, приключили в полза на кмета Михаил Лисков и Общината и в крайна сметка – за да го има лагера и за да са щастливи момичетата и момчетата, откриването му бе наистина “по детските правила”.

А те включваха много игри и пак игри. То не бяха скороговорки, броене, оплитане в ластици, дърпане на камиони и въже и прочее специалитети на известния шоумен. В надпреварите се отличиха 11-годишният Лилян Станков, който спечели няколко приза, единият от който “пръв на петльов бой” – не му се опряха дори с две глави по-високи от него. Връстницата му Надето пък бе ненадмината на придвижване на трупчета и скороговорки. Мирослав пък позна как се казва булката на щуреца – щурица и друсна майсторска ръченица. За всички призьори, лагеруващи, а и гости имаше подаръци от Община Харманли.

Безспорният гвоздей на тържеството, продължило до късно в неделя, бе изборът на “Мис и Мистър лагер Добринище 2007". Журито, председателствано от Бате Енчо, бе много затруднено, но накрая короняса “петльото” Лилян и 10-годишната Ани Ивелинова, и двамата от НУ “Алеко Константинов”. Те се отличиха в танците и песните – това беше регламентът за участие в конкурса. Между впрочем почти всички деца участваха с народни или възрожденски песни, чу се и химна на България. Изключение направи само атрактивният Лилян, който “заби” на песен на “Кис”. Хубави брейк умения пък показаха ученици от школото в с. Иваново, с прякори Самурая и Талибана.
Вижте фотопоглед



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град