новини детски

Начало | новини детски | Стартира обучение по превенция на агресията и насилието

Стартира обучение по превенция на агресията и насилието

Аз детето | 2008-05-20

Вчера Алфа-Клуб „Да оцелееш", съвместно със Столична Община, стартират обучение по превенция на агресията и насилието в 18 СОУ "Уилям Гладстон".
Заниманията започват в пети, осми и девети класове и ще се провеждат в час на класен ръководител и часовете по физическо възпитание. В учебния план на програма „Да оцелееш” са включени и часове по начална правна подготовка, поведенска психология, криминалистика, безопасност на движението, противопожарна подготовка и психо-физическа самозащита, като
целта е снижаването на риска от престъпни посегателства върху деца и
намаляване на агресивното поведение сред подрастващите.

Това е поредното училище, в което експерти и инструктори от Алфа-Клуб ще провеждат обучение сред децата. До момента в комплексен модел на психо-физическа самозащита и оцеляване са обучени над 4000 ученика.

В 18 СОУ заниманията ще продължат до края на учебната година, като в програмата за обучение за включени и серия от лекции и беседи за родителите и преподавателския състав на училището.Коментари
2 коментара

Десислава Бонева, 28 г.,

Публикувано на 30.05.2008

Това е чудесно, дано да се увенчае с успех тази програма – аз оцелявам, благодаря за идеята. Аз съм м. с в едно училище и ще предложа такава превенция да се осъществи и в нашето училище.

Георги , 7 г.,

Публикувано на 24.07.2008

Аз уча в него.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град