конкурси

Начало | конкурси | Спечели красива книжка от Феридун Орал – игра с награди за най-малките (и не само)

Спечели красива книжка от Феридун Орал – игра с награди за най-малките (и не само)

Аз детето | 2017-08-10

Спечели красива книжка от Феридун Орал – игра с награди за най-малките (и не само)

Играта приключи! Благодарим много на всички за участието. Не само, че отговорите ви ни бяха супер интересни, но и ни дадоха доста добри идеи за нови герои, които да пледставим на сайта и които някак си сме пропуснали. Дори и да не сте се паднали от жребия не тъжете. Обещаваме, че ви очакват още мното такива игри, в които да участвате.

А сега е време да кажем имената и на двамата късметлии: „Червенокрилото кукумявче“ печели Гергана Герджикова, а книжката „Как змейчето прояло отново оризова каша“ имаше късмета да спечели Пламен Мечкарски. До няколко дни ще се свържем с победителите, за да им съобщим как могат да получат наградите си.

А всички вас очакваме съвсем скоро и в бъдещите ни игри. Със сигурност има една награда, която очаква и вас. ;-)

* * *

Магия – това е първата дума за която се сещаш, когато разгърнеш някоя от книжките на Феридун Орал! Прекрасни и забавни истории, пълни с поука и много весели, придружени от най-красивите илюстрации, които си виждал. Това ако не е магия – здраве му кажи! Феридун Орал е сред най-големите имена в илюстрацията в световната литература. Неколкократно негови произведения са обявявани за най-добре илюстрирана турска детска книга на годината от Международния съвет за детска литература в Базел. През 2012 г. художникът бе номиниран за най-престижната награда в света на детско-юношеската литература – медала „Х. Кр. Андерсен“.

Орал предава своите послания с малко текст, но пестеливият му, нежен рисунък красноречиво „разказва“, очарова и завладява децата, а жизнерадостните му герои, обикновено представители на животинското царство, неизбежно предизвикват усмивка. Любимите му теми са силата на приятелството, колко важна роля в живота имат взаимната помощ и проявяването на разбиране към другия. Готови ли сте и вие да се пренесете в уютния свят на турския художник с две разкошни книжки? Тогава участвайте в нашата нова игра.

Лесно е! Ще ви зададем един въпрос, на който трябва да отговорите. Но не бързайте да се притеснявате, той нито ще е научен, нито има точно верен отговор. Това по-скоро е въпрос с който искаме да разберем нещо повече за вас, а именно коя ви е любимата книга и защо. Не трябва да пишете много – 2-3 изречения са ни напълно достатъчни. Лесно е, нали? А книжките, които имаме за вас, както казахме вече са прекрасни. Затова сега побързайте – попълнете нашата форма, която ще намерите малко по-надолу и вече сте включени в томболата. Един от вас ще спечели книжката „Червенокрилото кукумявче“, а друг „Как змейчето прояло отново оризова каша“. И двете книжки са прекрасни и не си мислете, че са само за малки деца. Всеки на възраст до 18 години може да участва. Можете да се опитате да ги спечелите за по-малкото си братче или сестриче или пък за себе си. Много възрастни също харесват книжките. Така че участвайте!

Очакваме вашите отговори до 10-ти септември! Късмет!



Коментари
16 коментара

Габриела Велева, 12 г.,

Публикувано на 10.08.2017

Може ли да напиша повечко изречения, тъй като нямам само една любима книга, а и да имах, нямаше да го събера в толкова малко изречения?

От редакцията: Може разбира се. Искахме да кажем, че не е задължително да е дълго, но щом имаш желание с удоволствие ще прочетем всичко. :-)

Ралица Драгнева, 14 г.,

Публикувано на 10.08.2017

Аз участвах и искам да спечеля една от книжките за малката ми братовчедка! Е, по-скоро за дъщерята на братовчед ми! Тя е на две години и половина, дали тези книжки са подходящи за нея???

От редакцията: Здравей, това е чудесно. Гарантираме, че са подходящи. :-)

Тодор , 13 г.,

Публикувано на 11.08.2017

Супер готино

вики кьосева, 13 г.,

Публикувано на 11.08.2017

Участвах

Stefka , 14 г.,

Публикувано на 20.08.2017

КЪМ РЕДАКЦИЯТА: Бих искала да предложа тема за конкурс: MIRACULOUS LADYBUG Нека всички фенове развихрят въображението си и се превърнат в супер герой.Много е просто.Трябва само да измислят техния чудотворец,името му и неговото/нейното супер геройско име. Наградите може да са: от 6 до12г. - книга за оцветяване или с някакъв разказ. От 13 до 16 - раница или друг аксесоар. ПРЕДЛАГАМ ТАЗИ ТЕМА,ЗАЩОТО ВИДЯХ ЧЕ ИМА САМО ЕДИН КОНКУРС НА ТАЗИ ТЕМА. Е как ви звучи? Харесва ли ви? Пишете.

От редакцията: Здравей, благодарим ти за прекрасната идея. Звучи ни превъзходно, ще се постараем до края на септември да пуснем такъв конкурс.

мая , ,

Публикувано на 21.08.2017

Ще има ли скоро конкурс за рисунки?

От редакцията: Да, ще има.

Илайда , 14 г.,

Публикувано на 21.08.2017

Участвах с най- голямо удоволствие. Такова вълнение е след години отново да вляза в този сайт, да поиграя малко игри, да послушам музика и да се откъсна от суровия и сериозен свят, който ни заобикаля :)

Лена , ,

Публикувано на 22.08.2017

Кога горе-долу ще има нов конкурс???

От редакцията: Края на август.

Яница Василева, 13 г.,

Публикувано на 22.08.2017

Кога ще има конкурс за приказка/разказ/стих?

От редакцията: Около средата на септември.

Ели , 9 г.,

Публикувано на 22.08.2017

А ще има ли нещо за калинката и черния котарак в сръчни ръце?

От редакцията: Вече има. Надяваме се идеята ни да ти хареса.

Вики Кьосева, 12 г.,

Публикувано на 26.08.2017

Здравейте, изкам да предложа идея за конкурс. Има едно анимационно филмче което е доста старо от 1999г. казва се yu gi oh. Много деца го гледаха, и решиха да създадът реални карти, в случая сега вече играта е много популярна повече от филмчето което вече е спряно да се дава по телевизията, конкурсът ще е за творчество, тоест рисуване. Всеки един който иска да участва трябва да нарисува своя yu gi oh карта която сам да е измислил, наградите съответно да са yu gi ho карти които има в сайтове като - ozone, gameshop, paladium games, hobby games.

От редакцията: Здравей и ние също бяхме големи фенове на това филмче и картите. Ще имаме предвид интересната ти идея.

Габи , ,

Публикувано на 28.08.2017

Скоро ще има ли нов конкурс?
От редакциятаПо всяка вероятност нов конкурс ще има, когато приключи този, който е актуален в момента.

Неда Гуглева, 10 г.,

Публикувано на 29.08.2017

Здравейте, имам два въпроса. 1. Кога е крайният срок на този конкурс? 2. Писах ви по ABV поща за един конкурс за Наследниците 2. Кога бихте могли да го направите? И имам идеи за конкурси 1. На тема " Какво ми харесва най - много в училище". Да направят разказ или рисунка, а за награда книгите. " Бабата бандит" , " Плъхбургер" и " Г-н Смръдльо" ( ДА ИМА 3ма ПОБЕДИТЕЛИ). 2. На тема " Емоджи филмът". Да направят рисунка на любимото си Емоджи + разказ какво щяха да правят ако попаднат в Емоджи филмът. ( Може и приказка, зависи дали обичат да пишат).и награда възглавничка на Емоджи и книгата " Чарли и шоколадовата фабрика" . 3. На тема " Моят клас". Да пишат историята на класа си и да започне така : Имало едно време един клас... Да има трима победители. За награди : книгата " Момчето с роклята " , комплект за правене на гривни и несесер с моливи, гумички и острилки. Тази идея ми дойде тъй като моя клас е много щур, забавен и често сме най - добрият клас. Моля отговорете! Благодаря предварително

От редакцията: Здравей. До 10-Ти септември е. Не сме забравили за Наследниците. Просто изчаквахме да го пуснат и у нас. Момента е скоро така че тази седмица ще има и конкурс. Ние също имахме идея за емоджитата така че и такъв ще има тези дни. Колкото до последната ти идея. Прекрасна е. И е тамън за тези дни. Така че ще се постараем да я осъществим.

Адриана Кика, 10 г.,

Публикувано на 30.08.2017

Здравейте, ще ви предложа тема за конкурс. Името на конкурса може да бъде "Едно незабравимо лято".Самият конкурс ще е за разказ или стихотворение свързано с това ,което си преживял през ваканцията.Така ще запомним "Лято 2017

От редакцията: Здравей, предложението ти е идеално и точно на място. Ще се постараем да го осъществим съвсем скоро. Много ти благодарим.

Ели , 9 г.,

Публикувано на 02.09.2017

А кога ще е конкурсът за емоджитата

От редакцията: На 9-ти септември.

Дамла Кемик, 12 г.,

Публикувано на 03.09.2017

Скоро ще има ли нов конкурс??? :)

От редакцията: Да, на 8-ми септември със сигурност ще има нов.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град