забавна наука

Начало | забавна наука | Седмица на Науката в Европа

Седмица на Науката в Европа

az-deteto | 2004-11-11

08 – 14 Ноември 2004

Чрез провокиращи мисълта дейности и пан-европейски подход, целта на Европейската седмица на Науката и Технологиите е да създаде изцяло нова гледна точка за науката. Ударението пада върху това да се покаже, вместо да се каже на европейците, как науката и технологиите ги засягат – от най-обикновените неща до най-сложните сателитни технологии.

Науката е преди всичко преследване на знание и на това как знанието може да подобри нашия живот, и средата, в която живеем.

Науката е забавна
Седмицата на Науката е повече от "търсене на знание", тя е повод за забавление. Къде изчезна тръпката от откривателството? Приемаме ли технологиите като даденост? Това са някои от въпросите които трябва да зададем, за да определим какво ще е бъдещото ни обучение по науките и, в крайна сметка, политиката ни. Науката е навсякъде около нас – в мобилните ни телефони, в домовете ни, в двигателите задвижващи колите ни – и все пак, изглежда ние вече не се изумяваме от това, загубили сме интерес, и дори понякога въобще не забелязваме това.

Къде остана изненадата ни?
Седмицата на Науката иска да върне изненадващото в науката и технологиите, като стимулира интерес към научното изследване, независимо колко просто (или сложно) може да бъде то. А младите хора са най-подходящи като начало. Ако младите умове не могат да бъдат стимулирани от чудесата, които се случват около тях, остава ли надежда за науката? Къде са бъдещите учени и изобретатели? Седмицата на Науката иска да покаже предизвикателствата и вълнението от света на науката на младите хора – и на младите по сърце – в цяла Европа. По този начин се надява да разпали отново обучението по науките и да даде зелена светлина на бъдещето на науките и технологиите в Европа и света.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град