покани

Начало | покани | Развихрете въображението си с цветни парчета плат

Развихрете въображението си с цветни парчета плат

Аз детето | 2012-11-02

Развихрете въображението си с цветни парчета плат

Сигурни сме, че като повечето деца, които познаваме, така и вие обичате да режете и лепите цветни парчета хартия или плита и чрез тази техника да рисувате различни животни, играчи и много други интересни неща. А знаете ли, че това занимание има и специално име? Нарича се "Пачуърк".

"Пачуърк" или "работа с парчета" е вид ръкоделие, при което се зашиват в едно отделни парчета плат за получаване на цялостен замисъл. В основата на това лежи обикновено повторение на отделни образци с разнообразни форми и цветове. Тези форми са внимателно премерени и изрязани, с прави страни, което ги прави лесни за съединяване. Ние ще разчупим традиционното изработване на пачуърк и вместо игла и конец ще използваме лепило и различни по форма и цвят платове, за да си направим различни композиции, за да развихрим нашето въображение“, коментира водещата приложничка в работилничката „Сръчковци“.

Работилница "Сръчковци" кани всички деца да изпробват "Пачуърк" тази събота (3-ти ноември 2012) в Сити Център София от 10:30 до 14 ч. Входът е свободен.

Следващото занимание на работилничката „Сръчковци“ – на 17.11 - ще предложи на децата апликиране с енеснни материали, преди това – на 10 ноември в Сити Център София е ред на куклената постановка „Дядо вади ряпа“, която започва в 11 часа и се представя на ет. 3. Входът отново е свободен.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град