новини детски

Начало | новини детски | Приключи скаутския лагер в Паламарца

Приключи скаутския лагер в Паламарца

Светослав Бориславов, 9 г., гр. Попово | 2006-08-14

Село Паламарца се раздели с 250 деца скаути, дошли на лагер тук от различните краища на България, Швейцария, Гърция, Турция, Франция. Създадоха се много приятелства, а децата изживяха много силни емоции. Скаутската брадва, за която се знае, че е символ на скаутите, беше забита в един дънер и не беше докосната от никого до края на лагера, а това е добър знак. Отец Валентин Лазаров от Попово освети скаутското джамбуре, а председателят на българското скаутско движение Николай Иванов беше през цялото време там заедно с началника на лагера и председател на поповските скаути Дарин Сагев.

Всички деца признаха, че тук са се научили на много полезни неща. Така например Гергана – 16 год. от Добрич каза, че ходенето по въжен мост на 3м над земята я е накарало да се чувства по- храбра. Кристос от Гърция, който говори сравнително добре български език сподели, че най- важното нещо е дисциплината.

Оцеляване, алпинизъм, първа медицинска помощ, водни дейности, ориентиране, противопожарно възпитание и други дейности накараха децата да се чувстват повече самостоятелни.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град